Haberler

Ormanda Yaşayan Keşiş 70 Yıl Sonra İlk Kez Şehre İndi

Güncelleme:

İnzivaya çekilen ailesinin yerleştiği ormanda dünyaya gelen Agafya Lykova, rahatsızlanıp hastaneye kaldırılınca medeniyetle ilk kez tanıştı.

Bütün hayatını Sibirya ormanlarında geçiren 70 yaşındaki keşiş Agafya Lykova, ayağındaki rahatsızlık yüzünden hastaneye kaldırılınca 21. yüzyılla ilk kez karşılaştı.

YARDIM İSTEMEK ZORUNDA KALDI

1936'da inzivaya çekilen ailesinin yerleştiği ormanda dünyaya gelen kadın, geçtğimiz çarşamba günü ayağına saplanan ağrı sebebiyle uydu telefonuyla yardım istedi.

HELİKOPTERLE HASTANEYE KALDIRILDI

Lykova, kış aylarında -40 dereceye kadar düşebilen sıcaklıklarda hareket kabiliyetini tamamen kaybetmekten korkuyordu. Helikopterle Kazakistan-Moğolistan sınırından neredeyse 1000 km kuzeyindeki Tashtagol Hastanesine aktarıldı.

İKİNCİ DÜNYA SAVAŞINDAN HABERLERİ OLMADI

Lykova'nın hikayesi ilk kez 1970'lerde bölgeden geçen jeolojistlerin aileyi keşfetmeleri ile basına yansımıştı. Aileyle görüşüldüğünde İkinci Dünya Savaşının başlamasından da bitmesinden de haberleri yoktu.

ORMANDA DÜNYAYA GELDİ

80 sene önce Sovyet Rusya'dan ve dini ayrımcılıktan kaçan 6 kişilik aile sadece topraktan geçiniyordu. Aile Rus Ortodoks Kilisesinden ayrılan "Eski İnançlılar" adı verilen bir mezhebe mensuptu. Lykova ve kardeşi ormanda inşa ettikleri kulubede dünyaya gelmişti.

TEK BAŞINA KALDI

Vice News ile yaptığı röportajda Lykova "Eski İnançlılar mensupları inanışlarından ötürü katlediliyordu. İşte o günlerde maddiyatçı toplumdan uzaklaşıp ilişkimizi kestik." açıklamasında bulunmuştu. 1988'de babasının ölümüyle tek başında kalan kadın, geçen mayıs ayında da tek dostu ve komşusu, 77 yaşındaki jeolog Yerofei Sedov'u kaybederek yapayanlız kaldı.

Bölgenin valisi Aman Tuleyev, 1988'de son aile ferdini de kaybeden keşişe uzun süredir yardım götürüyordu.

ÖLEN KOMŞUSUNU ELLERİYLE GÖMDÜ

Sedov'un oğlu, Siberian Times'a yaptığı açıklamada babasını Lykova'nın gömdüğünü söyledi:

"Doğrusunu yaptı. Babam öldüğünde hava nispeten sıcaktı, bu yüzden başkasının bedenini almaya gelmesini bekleyemezdi. Kendisine şükran borçluyum. Bu şekilde babam o çok sevdiği Yerinat'ta sonsuza kadar hatırlanacak."

EVİNE GERİ DÖNECEK

Yerel gazetelere göre Lykova hastanede bir hafta müşahade altında kaldıkktan sonra tekrar evine dönecek.

Kaynak: Huffington Post

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Sibirya Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (21)

Jehovah''s Witnesses:

Cok guzelllll yaaa sibirya ormanlarinda yasamak istiyom belki bu teyzeyi gorurum. Yahovq sahidimdir ki muslumanlardan cacik bile olmaz.

13
58
yanıtYanıtla
neco:

seni tutanmi var hemen def ol yahudi kolesi

yanıt14
yanıt20
irlandali boksörMobil-ANDROID:

kesin kürt ve pkk lidir-:))

18
45
yanıtYanıtla
dede:

Bu bayanla evlenmek istiyorum, , lütfen bana yardimci olun, ,

6
47
yanıtYanıtla
AKP,Li:

dede ben senden daha güclüyüm, , bu bayan bana layik, , sen moruksun.

yanıt3
yanıt14
ÖZEL TİM:

Aynı bizim Kürtler . .

6
22
yanıtYanıtla
Diyarbakırlı:

Rusyada var bu tür aileler birde toplumdan bunalan insanlar gerçekten kaçıyorlar belki hepimiz zaman zaman düşünmüşüzde herkes gerçeğe dökemez mesela terör sorunu olmasa hakarinin dağlarında yaşamak isterdim inanılmaz güzell. .

8
9
yanıtYanıtla
kızıltepe:

kadın için 1000 km gitmişler, velevki bende dağda yaşamaya çalışırsam hastalansam alırlarmı, kimsenin haberi olurmu benden telefonlarımı açarmı, neyese boş ver, burda ölürsem beni gömecek hayırseverler vardır. işimi sağlama bağlayayım boş ver doğa yaşamını, bi an mutlu oldum doğada yaşıyorum diye, sakın yazdıklarıma siyaset bulaştırmayın, hakarette etmeyin içimden geldi yazdım:)))

11
1
yanıtYanıtla
MerhabaMobil-ANDROID:

Uydu telefonunu nereden, nasıl temin etmiş. Bence yalan haber.

9
2
yanıtYanıtla
KRALX:

İLK HASTALIĞINI 70 YAŞINDA GEÇİRDİĞİNDEN DOLAYI AYRICA KADINA MADALYA TAKMAK LAZIM:)

11
0
yanıtYanıtla
Tüm 21 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title