Haberler

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu Açıklaması

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Türkiye’de iklim değişikliğinin söz konusu olmadığını kaydederek, “Türkiye’de 7 yılda bir kısmi kuraklık oluyor, ama bu sene yağışlar fazlaydı, bu yüzden barajlar dolu" dediBakan Eroğlu, seçim çalışmaları kapsamında dün geldiği memleketi Afyonkarahisar, bugün partisinin Sandıklı ilçesindeki seçim bürosunun açılışını gerçekleştirdi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Türkiye'de iklim değişikliğinin söz konusu olmadığını kaydederek, " Türkiye'de 7 yılda bir kısmi kuraklık oluyor, ama bu sene yağışlar fazlaydı, bu yüzden barajlar dolu" dedi

Bakan Eroğlu, seçim çalışmaları kapsamında dün geldiği memleketi Afyonkarahisar, bugün partisinin Sandıklı ilçesindeki seçim bürosunun açılışını gerçekleştirdi. Burada basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Eroğlu, yağışlar, hava durumu ve Kıbrıs'a su temin projesi hakkında açıklamalarda bulundu. Bakan Eroğlu, bir gazetecinin "Efendim, bugün Mayıs ayının ortasında Van-Bahçesaray karayolu kar yağışı nedeniyle trafiğe kapandı, sizce Türkiye'de bir iklim değişikliği mi söz konusu?" sorusuna şu yanıtı verdi:

"Yok iklim değişikliği değil. Ben Türkiye'deki yağış durumunu 1950 yılından bu yana takipçisiyim. Yaptığımız çalışmalarla bazı yıllar, sulak bazı yıllar ise kurak oluyor. Türkiye'de 7 yılda bir kısmi kuraklık oluyor. Türkiye'de en son 1994 yılında kuraklık vardı. Sonra 7 yıl sonra bir kuraklık vardı. 2008 yılında da yine kuralık vardı. 2014 yılında yani geçen sene yine kuraklık oldu. 1-3 yıllarda kuralık olur, ondan sonra sulak yıllar geliyor. Ona göre biz de tedbir alıyoruz. Türkiye'de 7 yılda bir kısmi kuraklık oluyor, ama bu sene yağışlar fazlaydı bu yüzden barajlar dolu."

"ASRIN PROJESİNDE KARA YAPILARININ HEPSİ BİTTİ"

Bakan Eroğlu, Kıbrıs'a su götürülecek asrın projesinin basın mensupları tarafından hatırlatılması üzerine ise, "Kıbrıs'a su götüren projede bütün kara yapılarının hepsi bitti. Alaköprü Barajı'nı Türkiye tarafında inşa ettik. Su tutmaya başladı. Ayrıca Alaköprü'den Anamur'a su getirecek kara hattı orada 10 bin metreküplük anamuryum deposu tamamlandı. Türkiye tarafında her şey bitti. Kıbrıs tarafında Geçitköy Barajını inşa ettik. Orada terfi merkezi, hatları bitti. İçme suyi arıtma tesisi ve onun dağıtım hatları yapılıyor. Sadece 80 kilometrelik deniz geçişi var. Bu sene çok şiddetli kış oldu. Şu anda günde 1 kilometre döşüyoruz. Allah nasip ederse Temmuz ayında su vereceğiz" diye konuştu. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Veysel Eroğlu Sandıklı Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title