Haberler

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu Açıklaması

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof.Dr.Veysel Eroğlu, ODTÜ'de yol açılması ihtiyacının var olduğunu belirtti.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, ODTÜ'de yol açılması ihtiyacının var olduğunu belirtti.

Akçakoca'da düzenlenen Akçakoca Barajı temel atma töreni sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Eroğlu, ODTÜ'de ağaç kesilmesi konusuna ilişkin yaptığı konuşmasında, "Orada yol açılmasına ihtiyaç var. Geçenlerde biliyorsunuz bütün ormanlık alan yanıyordu. Bu konuda ben arkadaşları da uyardım, çünkü bu tür durumlarda yangını önlemek için ormanlarda yollar açıyoruz, yangının öbür tarafa sıçramasın diye, bu nedenle yol açılacaksa bunun ne mahsuru var yani. Ağaç kesilecekse biz bunun 10 katı ağaç dikeriz. Dolayısıyla konunun belediyeyi ilgilendirdiği için, ben şahsi kanaatimi söyledim. Ankara Büyükşehir Belediye başkanı ile görüşeceğiz. Biz ayrıca vatandaşa yardımcı olmak istiyoruz. Her şeye karşı çıkmakta doğru değil, ODTÜ'de bizim üniversitemiz dolayısıyla yol olmayınca nasıl olacak, bakın biz oraya istasyon yapıyoruz, orası küçük bir şehir değil büyük bir kent o yüzden orada her şeyi yapmalıyız o yol Ankara'nın menfaati için, Ankaralının istifadesi için" dedi.

Bakan Eroğlu,2-B arazilerine yönelik yaptığı konuşmasında, son 30 yıldır çözülemeyen bir konunun çözüldüğüne dikkat çekerek, "Bizden başka kimse çözebildi mi? Yılların sorunuydu. Bütün hükümetler 'bakın 2-B'yi biz çözeceğiz' derlerdi kimse çözemedi. 2-B sorunu son derece kangren olmuş bir meseleydi. Sadece bu kardeşiniz bu konuyla ilgili 3 yıl çalıştık. Teknik olarak çalıştık. Orman vasfını kaybetmiş araziler için çalıştık, Başbakan bize talimat verdi ve bu sorunu çözdük. Buralarda kadastro çalışmaları bitti, hak sahiplerini belirledik, kanun düzenlendi ve meclisten geçti. Vatandaşa soruyoruz, kanuna itirazın var mı? 'yok' kanun çok güzel ne itirazın var. Rayiç bedelleri belirleyen bürokratlardır, satış işlemleri komisyonlar tarafından belirlenen bürokratlar tarafından yapılmaktadır. Bu bedellerde bu komisyonlar tarafından belirleniyor. Bu bedelleri ne ben, ne maliye bakanı, ne de başbakan belirliyor" diye konuştu. - DÜZCE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Veysel Eroğlu Akçakoca Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title