Haberler

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Edirne'de

Eroğlu: ''Ergene artık temizleniyor.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Ergene artık temizleniyor. Ergene'yi tertemiz yapacağız. Bu bizim sizlere sözümüzdür" dedi.

Bakan Eroğlu, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile Keşan ilçesinde katıldığı toplu temel atma töreninde, Keşan'a 73 milyon TL tutarında, 10 tesisin temelini atmak için geldiğini belirtti.

Edirne'ye her geldiğinde müjdeler getirdiğini bu kez de eli boş gelmediğini ifade eden Eroğlu, şöyle konuştu:

"Tabii ki buraya eli boş gelinmez. Buraya her gelişte mutlaka müjdeyle geliyorum. Daha önce iki defa geldim. Toplamda 53 tane yatırım müjdesi vermişim. Bugünde 19 müjdeyle geldim. Bu yatırım müjdelerin bedeli yaklaşık 98 milyon TL. Hayırlı olsun tüm halkımıza. Sizler her şeyin en iyisine layıksınız. Edirne her şeyin en iyisini hak ediyor."

Trakya Bölgesinin kalkınması için Trakya Gelişim Projesini (TRAGEP)  hazırladıklarını ifade eden  Eroğlu, 10 milyar TL değerinde olan projenin bölgeyi "uçuracağını" belirtti.

Özellikle Ergene'nin temizlenmesi için önemli çalışmalar yaptıklarını, Trakya Bölgesi için Ergene'nin çok büyük problem olduğunu dile getiren Eroğlu, şöyle devam etti:

"Trakya bölgesinde Ergene çok büyük problem gerçekten. Bunu temizleme vazifesi hükümetin değil. Hükümet kontrol eder yapmayanlara ceza keser ama Başbakanımız beni bir tarihte aradı, 'Veysel hoca şu Ergene'ye bir el at ve orayı kurtar' dedi. Haliç'i kurtardığımız gibi Ergene'yi de kurtarmamızı ve parası ne kadarsa vereceğini söyledi. Hemen biz şafak harekatı adıyla 15 paketi kapsayan muazzam bir proje hazırladık. Tek tek projeleri hayata geçirerek Ergene'yi temizlemeye başladık. Ergene artık temizleniyor. Ergene'yi tertemiz yapacağız, bu bizim sizlere sözümüzdür."

Edirne'ye şimdiye kadar 4 milyar 163 milyon 877 bin TL'lik yatırım yaptıklarını vurgulayan Eroğlu, kente yapılan hizmetlerin artarak devam ettiğine dikkat çekti.

Eroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'nın Edirne'ye ayrı bir sevgi duyduğunu, bu nedenle yapılan yatırımlardan Edirne'nin de fazlasıyla nasibini aldığını belirterek, projelerin vatandaşlara hayırlı olmasını diledi.

Konuşmaların ardından Bakan Eroğlu ve Müezzinoğlu, Edirne Keşan Evsel Atıksu Arıtma Tesisi,  Edirne 4. Grup Taşkın Koruma inşaatı, Keşan Çelebi, Sazlıdere, Çamlıca Ihlamurdere, Çeltik, Suluca, Yenimuhacir Gökyar ve Bahçeköy göletinin temelini attı. - Edirne

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Müezzinoğlu Veysel Eroğlu Keşan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title