Haberler

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Açıklaması

"Yaban hayatını korumak vazifemizdir.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Yaban hayatını korumak vazifemizdir. Yavru yaban hayvanlarını tabii ortamlarına bırakalım. Bir yavrunun yeri tabiattır, annesinin yanıdır" değerlendirmesini yaptı.

Eroğlu, yaptığı yazılı açıklamada, yaban hayatı, tabii yaşam ile biyolojik çeşitliliğinin korunması ve gelecek nesillere aktarılmasının çok önemli olduğunu belirtti. Vatandaşların gördükleri başıboş karaca, ceylan ve yaban keçisi gibi yaban hayvanların yavrularını korumak maksadıyla yakalayıp sahiplendiğine işaret eden Eroğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Fakat bu işlem, yavru yaban hayvanına faydadan çok zarar getiriyor. Yavrunun annesi yakın bir yerde besleniyor ya da avlanıyor olabilir. Yavru yaban hayvanına yardım etmek istiyorsak yaralı değilse o bölgeyi terk edelim. Şayet yavru yaban hayvanının yaralı ya da terk edilmiş olduğundan eminsek Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünün (DKMP) 81 ildeki şube müdürlüklerine haber vermeniz en doğru davranış olacaktır. Yaban hayatını korumak vazifemizdir. Tabii hayatın zarar görmemesi için yavru yaban hayvanlarını tabii ortamlarına bırakalım. Bir yavrunun yeri tabiattır, annesinin yanıdır."

Yaban hayvanlarının evde beslemek için uygun olmadığına dikkati çeken Eroğlu, şunları kaydetti:

"Yaban hayvanları, insanlara alışabilmelerine rağmen her zaman yabanıl içgüdülerini korurlar ancak tabiata dönmeleri ve tabii yaşama uyum sağlamaları güçleşir. Doğa Koruma ve Milli Parklar İş Şube Müdürlüklerine teslim edilen güçten düşmüş yaralı yaban hayvanları ise bu işin ehli uzman veteriner hekimler kontrolünde gerekli tedavileri yapılarak habitatına uygun tabii yaşam alanlarına geri bırakılıyor. Tabiata bırakılamayacak olanlar ise rehabilitasyon merkezleri, üreme istasyonlarına yerleştiriliyor."

Yaban hayvanlarının doğal ortamlarından izinsiz olarak yakalanmaları ve bulundurulmalarının Kara Avcılığı Kanunu hükümlerine ve Merkez Av Komisyonu (MAK) kararlarına göre de yasak olduğunu, aksine hareket edenler için ağır para cezalarının bulunduğunu vurgulayan Eroğlu, yaban hayvanlarına türlerine göre 60 bin liraya varan tazminat cezaları bulunduğunu bildirdi. Eroğlu, "İyilik yapalım derken suçlu duruma düşmeyin, suçlu duruma düşüp ağır para cezaları ödemeyin" görüşünü dile getirdi. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Veysel Eroğlu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title