Haberler

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Bakan Eroğlu'nun Valilik önünde karşılanması Bakan Eroğlu'nun konuşması Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Manisa'da Eroğlu: "Hiçbir şehirde su sıkıntısı yoktur, barajlarımız doludur" "İstanbul'daki barajların yüzde 82'si, İzmir'deki barajların yüzde 78,5'i, Bursa'da barajların yüzde 99'u dolu. Büyük şehirlerimizde problem yok" Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, hiçbir şehirde su sıkıntısı olmadığını, barajların dolu olduğunu belirterek, doluluk oranının İstanbul'daki barajlarda yüzde 82, İzmir'de yüzde 78,5, Bursa'da ise yüzde 99 olduğunu bildirdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Bakan Eroğlu'nun Valilik önünde karşılanması

Bakan Eroğlu'nun konuşması Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Manisa'da

Eroğlu:

"Hiçbir şehirde su sıkıntısı yoktur, barajlarımız doludur"

" İstanbul'daki barajların yüzde 82'si, İzmir'deki barajların yüzde 78,5'i, Bursa'da barajların yüzde 99'u dolu. Büyük şehirlerimizde problem yok"

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, hiçbir şehirde su sıkıntısı olmadığını, barajların dolu olduğunu belirterek, doluluk oranının İstanbul'daki barajlarda yüzde 82, İzmir'de yüzde 78,5, Bursa'da ise yüzde 99 olduğunu bildirdi.

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş'ı makamında ziyaret eden Bakan Eroğlu, yarın Soma'daki maden faciasının 2. yılı olduğunu anımsatarak hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diledi.

Olayın herkesin yüreğini yaktığını ifade eden Eroğlu, "Geride kalan aileler başta olmak üzere ailelerine ve milletimize yeniden başsağlığı diliyorum. Allah böyle acılar bize göstermesin. Hepimizin başı sağ olsun." dedi.

Manisa'nın kendileri için çok önemli bir kent olduğunu, bu ile en fazla yatırım yapan bakan olmanın gururunu yaşadığını dile getiren Eroğlu, kente 25 müjde ile geldiklerini, çok sayıda baraj, gölet, sulama tesisi yapacaklarını, ormanları, orman mahallelerindeki vatandaşların kalkınmasında lokomotif olarak kullanacaklarını dile getirdi.

Eroğlu, 5 bin köye 5 bin gelir getirici orman kuracaklarını, bundan en çok Manisa'daki orman mahallelerinin istifade edeceğini belirterek, 25 tane müjdenin yatırım bedelinin 232 milyon lira olduğunu, daha önce verdikleri 48 müjde ile yatırım miktarının 635 milyon lirayı bulduğunu kaydetti.

DSİ'nin yapacağı sulama tesisleriyle binlerce dekarlık arazinin modern sulama sistemiyle suya kavuşacağını ifade eden Eroğlu, orman teşkilatının da Gediz Havzası'ndaki erozyonu önlemek için ağaçlandırma, toprak işleme çalışmaları yapacağını anlattı.

Bu yıl Manisa'da 11 bin 290 dekarlık alanın ağaçlandırılacağını, 4,5 milyon fidan yetiştireceklerini, 21 mahalledeki bin 710 dekar alana ceviz ve badem dikerek geliri vatandaşlara kura çekerek eşit şekilde dağıtacaklarını bildiren Eroğlu, "Hangi parsel kime ait onun sertifikasını veriyoruz. 3 yıl bakımı bize ait 49 yıla kadar onların. Toplayıp satması, geliri kendisine ait. 49 yıl yetmezse onun da çaresini buldum. Kanuna göre 49 yıl, daha fazlasını veremiyorum. Bakanlığın kasasına bir mektup yazıyoruz. 49 yıl sonraki bakana, 'Sayın bakan bir ağabeyin olarak bu işi başlattık sen de bir 49 yıl uzat' diyeceğiz." diye konuştu.

"Sözünün eri hükümetiz"

Bakan Eroğlu, daha önce söz verdikleri 48 projenin 28'ini bir sene olmadan tamamladıklarını, AK Parti'nin "sözünün eri bir hükumet" olduğunu vurgulayarak, geri kalan 20 projenin de en geç gelecek yıl tamamlanacağını söyledi.

AK Parti hükumetlerinden önceki eski Türkiye'de Manisa'ya doğru dürüst yatırım yapılmadığını, bir göletin dahi olmadığını belirten Eroğlu, hükumetin 13 yılda kente 12 milyar liralık yatırım yaptığına dikkati çekti. Eroğlu, bakanlığının 13 baraj, 10 büyük gölet inşa ettiğini, 177 bin 450 dekar araziyi sulamaya açtıklarını, 54 dereyi ıslah ettiklerini, 70 milyon fidanı toprakla buluşturduklarını kaydetti.

Spil Dağı'nda 42 orman köşkü olduğunu, burayı dünyaya tanıtmak için çalışıldığını ifade eden Eroğlu, İzmir'e gelen turistlerin en az yüzde 25'ini buraya çekmek istediklerini belirtti.

İstanbul- İzmir otoyolunun tamamlanmasıyla Manisa ile İstanbul arasının 2,5-3 saat olacağına işaret eden Eroğlu, hükumetin kente yaptığı çalışmaları anlattı.

Ege Gelişim Projesi

Ege Gelişim Projesi (EGEGEP) kapsamında 2019'a kadar 4 bin 547 tesis inşa edileceğini, bunlar için 25 milyar lira para harcanacağını vurgulayan Bakan Eroğlu, Ege Bölgesi illerini kapsayan projelerin 31 Aralık 2019 saat 16.59'da tamamlanacağını söyledi.

Bakan Eroğlu, EGEGEP kapsamında Manisa'ya 53 baraj ve gölet, 68 sulama tesisi, 1 içme suyu temin tesisi, 66 dere ıslahı ve daha birçok hizmet gerçekleştireceklerini belirtti.

Gediz Nehri'nin temizliği ile ilgili soru üzerine Eroğlu, gerekli çalışmaları yaptıklarını, nehir kirliliğinde belirgin şekilde iyileşme olduğunu, 2 yıl içinde Manisa Büyükşehir Belediyesinin atık su ileri biyolojik tesis yapacağını, bunun ve Turgutlu'da yapılacak tesislerin tamamlanması gerektiğini söyledi.

Barajlardaki doluluk oranları

Barajlardaki doluluk oranları ile ilgili bir başka soru üzerine Eroğlu, bakan olduğu 2003 yılından bu yana hiç bir şeyde sıkıntı yaşatmadıklarını, 2007'de Ankara ve İzmir'deki sıkıntıları giderdiklerini, 2014 yılında özellikle Bursa, Kocaeli, Marmara Bölgesi'ndeki sıkıntıları da B planıyla çözdüklerini anımsattı.

En büyük su sorununun arsenik nedeniyle İzmir'de yaşandığını, İzmir susuz kalmasın diye 504 milyon lira yatırım yaptıklarını ifade eden Eroğlu, hiçbir ayrımcılık yapmadıklarını bildirdi.

Bakan Eroğlu, "Hiçbir şehirde su sıkıntısı yoktur, barajlarımız doludur. Şu anda mesela İstanbul'daki barajların yüzde 82'si, İzmir'deki barajların yüzde 78,5'i, Bursa'da barajların yüzde 99'u dolu. Büyük şehirlerimizde problem yok." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Veysel Eroğlu İstanbul İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title