Haberler

Orhangazili Dedenin Duygulandıran Selamı

Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 171'inci yıldönümü Bursa'nın Orhangazi İlçesi'nde de törenlerle kutlandı.

Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 171'inci yıldönümü Bursa'nın Orhangazi İlçesi'nde de törenlerle kutlandı. Atatürk Anıtı önündeki törende, saygı duruşu sırasında, polislerin arasından asker selamı veren Orhangazili dede, törendekileri duygulandırdı.

Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 171'inci Yıldönümü dolayısıyla Orhangazi Cumhuriyet Meydanı'nda tören düzenlendi. Törene Kaymakam Dr. Yalçın Yılmaz, Belediye Başkanı Ak Parti'li Neşet Çağlayan, siyasiler, STK temsilcileri ve çok sayıda kişi katıldı. Orhangazi Emniyet Müdürü Hüseyin Çiğdem'in Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Törende konuşan Çiğdem, polisin, kamu düzenini ve vatandaşların canı, malı ve temel hak ve özgürlüklerini korumakla görevli, yasa uygulayıcı kamu görevlisi olduğunu belirten Emniyet Müdürü Çiğdem, şöyle dedi:

"Polisin başarısı halkın desteğine bağlıdır. Türk Polis Teşkilatı, özelde Orhangazi Polisi olarak bizler; Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, insan haklarına saygılı, demokratik, laik ve sosyal hukuk devletinin önemli bir kurumu olmanın gururu ve bilinci içerisinde görevini en iyi şekilde yerine getirmeye devam edeceğiz. Teşkilatımızın kuruluş yıldönümünde Türkiye Cumhuriyetinin devleti ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü korumak huzur ve güveni sağlamak adına hayatlarını kaybeden aziz şehitlerimizi rahmetle Gazilerimizi minnet ve şükranla anıyoruz."

Orhangazi'deki törende, çelenk sunma ve saygı duruşu sırasında duygusal anlar da yaşandı. Protokol çelenk sunarken, kaldırımda iki polisin arasındaki Orhangazili dede de asker selamı verdi. Törendekilerin duygulanmasına neden olan dede, İstiklal Marşı okunduktan sonra tören alanından ayrıldı.

- Orhangazibursa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Orhangazi AK Parti Politika Güncel Haberler

title