Haberler

Organ Nakli Olan Çocuklar Doktor İzni ile Et Döner Yedi

Bursa Nilüfer Lions Kulübü üyeleri 23 Nisan Ulusal Çocuk Şenliği'nde bir ilke imza attı ve Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde organ nakli olan ve organ nakli için sıra bekleyen minikleri ilk kez, 'Et dönerle' tanıştırdı.

Bursa Nilüfer Lions Kulübü üyeleri 23 Nisan Ulusal Çocuk Şenliği'nde bir ilke imza attı ve Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde organ nakli olan ve organ nakli için sıra bekleyen minikleri ilk kez, 'Et dönerle' tanıştırdı.

Botonikpark'taki İskenderpaşa Konağı'nda verilen yemeğe 50'ye yakın nakil olan ve sırada bekleyen çocuklar, doktor kontrolünde rahatsızlıkları nedeniyle ilk kez et dönerle tanışırken tarihi bir günü de tanıklık etti. Bursa Lions Kulübü Dönem Başkanı Zeynep Gengörü, etkinliğe Uludağ Üniversitesi'nde organ nakli olan, sırada bekleyen ve dializ tedavisine devam eden çocuklar ve ailelerini davet ettiklerini belirterek, şöyle dedi:

"Bu çocuklar sürekli kapalı ortamda bulunuyor. 23 Nisan etkinliklerine de katılmaları doktorlar tarafından yasaklanmış. Bu çocuklara bir organizasyon yapmak istedik. Bu kapsamnda, doktorlarının verdiği izin ve kontorl ile kendilerini ilk kez et yemeği ile tanıştırdık."

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Organ Nakli Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ekrem Kaya, "Çocukların yarısı nakil olmuş, yarısı da aday hastalar. Ülkemizde böbrek hastası olmak hem çocuklar hem de aileleri için çok zor bir durum Su bile içemiyorlar. Ancak, nakil olanlar suyun tadını biliyor" dedi.

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Tahsin Yakut da, organ bağışına dikkat çekmek istediğine değinerek, "Organ bağışı konusunda hassas olunması ve onların mutluluklarını arttırmak için buradayız. Bu çocukların hayat konforlarına artırmaları için herkesi organ bağışına davet ediyoruz" diye konuştu.

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Nefroloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Osman Dönmez ise, "Diyaliz ve börek sorununu çözmenin en önemli etkenlerden birisi idrar yolları hastalıkları. Bu hastalık başlangıçta tedavi edilmiş olsa ilerleyen yaşlarda börek sorunları da ortaya çıkmaz" dedi. Daha sonra illizyonist tarafından miniklere yaptığı özel şov büyük bir ilgi ile izlendi. Yemeğe Tofaş Basketbol Kulübü Başkanı Efe Aydan ve yönetici Nedim Hızlıateş de katılarak miniklere moral verdi. - Bursa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Uludağ Üniversitesi 23 Nisan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ÇAYKUR İŞÇİ ALIMI 2024 NE ZAMAN? Çaykur işçi alımı başvuruları ne zaman? Başvuru şartları ne? #9749 KOTON HALKA ARZ | Koton halka arza açıldı mı? Koton katılım endeksine uygun mu? Cuma namazı nasıl kılınır, kaç rekat? Cuma namazı farz mı? ÖZGÜR DEMİRTAŞ KİMDİR? Özgür Demirtaş nereli, kaç yaşında, evli mi? MOR KOD NEDİR? Hastanelerde mor kod ne anlama gelir? #128657 Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title