Haberler

Ordu'da Jandarmanın 176'ncı Kuruluş Yıl Dönümü Kutlandı

Güncelleme:

Ordu'da Jandarma Teşkilatının kuruluşunun 176'ncı yıl dönümü, düzenlenen törenlerle kutlandı.

Ordu'da Jandarma Teşkilatı'nın kuruluşunun 176'ncı yıldönümü, düzenlenen törenlerle kutlandı.

Jandarma Teşkilatı'nın kuruluşunun 176'ıncı yıldönümü nedeniyle Ordu İl Jandarma Komutanlığı'nda düzenlenen törene Vali İrfan Balkanlıoğlu, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Şeref Çakmak, Cumhuriyet Başsavcısı Metin Uslu, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı'nın okunması ardından Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ile Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Abdullah Atay'ın Jandarma Teşkilatı'nın 176'ncı kuruluş yıldönümü nedeniyle mesajlar okundu. Jandarma Yarbay Atamer Yeşil de jandarma teşkilatının tarihçesini anlattı. Törende konuşma yapan Vali İrfan Balkanlıoğlu, "Görev yaptığımız her yerde jandarma teşkilatı en yakın mesai arkadaşlarımız olmuştur. Memleketimizin dört bir yanında ve ülke topraklarının yüzde 90'nında emniyet ve asayişi Jandarma teşkilatı sağlar. Jandarma teşkilatı son dönemde modernleşme ile beraber halkla da iç içe bir teşkilat konumunda. Artık, birçok ülkede jandarma teşkilatı kurarak, orada onlara eğitim veriyoruz. Yolda kalanlara, yardım isteyenlere kadar her konuda ilgi ve desteğini asla esirgemiyorlar" dedi.

Garnizon Komutanı Komutanı Jandarma Albay Şeref Çakmak ise, 176 yıllık köklü bir tarihe sahip olan Jandarma Genel Komutanlığı'nın, kuruluşundan bugüne Türk milletinin engin sevgi ve güvenine mazhar olduğunu belirterek, şöyle dedi:

"Türkiye Cumhuriyetinin bölünmez bütünlüğünün korunması milletimizin huzur ve güvenliği ile kamu düzeninin sağlanması yönündeki hizmetleriyle ulusumuzun takdirini kazanmıştır. Ordu İl Jandarma Komutanlığı bir motosiklet, bir trafik timi, bir zırhlı kobra unsuru, 9 araç, silah ve gereçlerle takviye edilmiştir. 176 yıldır fedakarca, kahramanca hizmet eden tarihi şan, şeref ve üstün başarılarla dolu kanun ordusu olan Jandarma Genel Komutanlığının tüm personeli adına hepinize çok teşekkür ediyorum."

Konuşmaların ardından, emniyet ve asayiş hizmetlerinde başarı gösteren jandarma personeli ödüllendirildi. Tören kokteyl ile sona erdi.

- Ordu

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Abdullah Atay Necdet Özel Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title