Haberler

Ordu'da Abdullah Gül Ceviz Ormanı

Ordu'nun Çatalpınar İlçesi'nde '11'nci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Ceviz Ormanı' fidan dikimi töreni düzenlendi.

Ordu'nun Çatalpınar İlçesi'nde '11'nci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Ceviz Ormanı' fidan dikimi töreni düzenlendi. Törende 8 bin ceviz fidanı dikildi.

Ordu Valiliği, Orman Genel Müdürlüğü ve Çatalpınar Kaymakamlığı tarafından Ordu'nun Çatalpınar İlçesi Olukdüzü Yaylası'nda, 400 dönüm araziye 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Ceviz Ormanı fidan dikim töreni gerçekleşti. 8 bin adet ceviz fidanı dikimi törenine Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Giresun Orman Bölge Müdürü Celal Pir, ilçe kaymakamları ve belediye başkanları ile protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. İlk fidanı Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu dikti. Fidan dikim töreninde konuşan Giresun Orman Bölge Müdürü Celal Pir, "Yılda 5 milyon fidanı toprakla buluşturuyoruz. Çatalpınar ilçemizde ceviz fidanı dikmeye başladık. 400 dönüm alanda toplam 8 bin adet ceviz fidanı dikimi yaptık. Bu bölge 950 rakımdır. Ordu Üniversitemizden de teknik olarak bilgi aldık. Fidan dikmeden önce burada 1 yıl hava durumlarını sık sık aralıklara takip ettik ve akabinde fidanlarımızı diktik" dedi.

Ordu valisi İrfan Balkanlıoğlu ise, fındıktan başka alternatif olarak geçim sürdürmeleri için üreticilere özellikle yüksek rakımlarda cevizin çok önemli bir alternatif olduğunu dile getirerek, "Cevizle ilgili arazi devletten, ekmek devletten, tel örgü ve fidanlar devletten, 5 yıl boyunca fidanları kuruyan üreticilerimize yeniden fidan vermek devletten yani her şey üreticiye bu anlamda bedava. Devlet, 'yap hasadını, buradan cevizlerin parasını sen kazan' diyor. Şu anda iç cevizin kilosu yüksek rakamlarda seyrediyor. Buralarda bu çalışma örnek olmalı ve vatandaşlarımızın da kendi arazisini aynı yöntemle cevize tahsis etmesi durumunda devletten olmak şartıyla bahçelerini oluşturabiliriler" diye konuştu.

Dİkilen fidanlara daha sonra can suyu verildi. - Çatalpınarordu

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Abdullah Gül Çatalpınar Giresun Ordu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title