Haberler

Operacılar Atatürk'ü Sevdiği Şarkılarla Andı

Mersin Devlet Opera ve Balesi sanatçıları, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü, sevdiği şarkılarla andı.

Mersin Devlet Opera ve Balesi sanatçıları, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü, sevdiği şarkılarla andı.

Atatürk'ün 77'inci ölüm yıldönümünde, Cumhuriyet Alanı'nda tören düzenlendi. Törene Vali Özdemir Çakacak, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan, Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Burhanettin Kocamaz, CHP Milletvekilleri Hüseyin Çamak, Aytuğ Atıcı, Fikri Sağlar, Serdar Kuyucuoğlu, MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk ve öğrenciler katıldı. Çelenk sunumları ile başlayan törende, saygı duruşunda bulunularak bando takımı eşliğinde istiklal Marşı okundu. Saat 09.05'i gösterdiğinde çalmaya başlayan siren ile birlikte, binlerce kişi saygı duruşunda bulundu.

BÜYÜK ALKIŞ

Mersin Kültür Merkezi'nde de anma etkinlikleri ile düzenlendi. Mersin Devlet Opera ve Balesi sanatçıları eşliğinde okunan İstiklal Marşı'nın ardından öğrenciler Atatürk temalı şiirler okudu. Mersin Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim üyesi Dr. Filiz Yaşar Keskin, 'Atatürk ve Diğer Devlet Liderleri' konulu bir konferans verirken, Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü ile Devlet Klasik Türk Müziği Korosu sanatçıları, 'Atatürk ve 10 Kasım' isimli gösteri sahneledi. Büyük alkış alan gösteride, Atatürk'ün sevdiği şarkılar seslendirildi. Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Mersin Üniversitesi'nde de Atatürk anıldı. - Mersin

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Burhanettin Kocamaz Özdemir Çakacak Akdeniz Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title