Haberler

Onur Air'in Yeni Genel Müdürü Sami Alan

Güncelleme:

Onur Air Yönetim Kurulu, Sami Alan'ı Genel Müdür ve İcra Kurulu Başkanı olarak atadı.

Onur Air'in yeni Genel Müdürü Sami Alan oldu Onur Air Yönetim Kurulu, Sami Alan'ı Genel Müdür (CEO) ve İcra Kurulu Başkanı olarak atadı.

Onur Air'den yapılan açıklamaya göre havacılık sektöründe 13 yıllık deneyimi ile Amerika ve Türkiye'de pek çok ticari ve üst yönetim rolü üstlenen Sami Alan, 2004-2012 yılları arasında THY'de çalıştıktan sonra, Atlasjet'in İcra Kurulu Başkanlığı görevini yürüttü. Onur Air Yönetim Kurulu Başkanı Cankut Bagana, "Bir süredir üstlendiğim Genel Müdürlük görevini Sami Alan'a devrediyorum. Havacılık sektöründe uzun yıllardır deneyimi bulunan Sami Alan, Genel Müdür unvanın yanısıra şirketimizin İcra Kurulu Başkanlığı görevini de yürütecektir. Bu atamanın şirketimize ve Türk Sivil Havacılığı'na hayırlı olmasını dilerim" dedi.

Onur Air Genel Müdürü Sami Alan ise yeni göreviyle ilgili şu değerlendirmede bulundu:

"Özel havacılık tarihimizin en köklü, deregülasyon öncesi kurulmuş ve 21 yıldır özel havayolları sektörüne öncülük etmiş bir kurum. Böylesine önemli bir kurumun liderliğine seçilmenin büyük bir ayrıcalık olduğunu düşünüyorum. Kendi işlerimle ilgilenmek için profesyonel kariyerime ara vermeyi planladığım bir dönemde aldığım gurur verici bir teklif oldu. Geleceğe yönelik yeni bir marka vizyonuyla hareket edeceğiz. Ortaya koyacağımız stratejik yaklaşım ile Onur Air'in geleceğini şekillendirecek yatırımlara yön verecek olmaktan büyük heyecan duyuyorum."

-SAMİ ALAN KİMDİR?-

1975 Mersin doğumlu, Ankara Fen Lisesi ve Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği mezunu. 1999-2001 yılları arasında University Of California, Irvine MBA eğitimi sırasında havayolu gelir yönetimi sistemleri konusunda Prof. Reynold Byers ile beraber çeşitli havacılık projeleri üzerinde çalıştı. 2001-2004 yılları arasında daha sonra US Airways adını alan America West Airlines'da Gelir Yönetimi bölümlerinde analyst ve lead analyst olarak çalıştı.

2004-2006 yılları arasında THY'de Gelir Yönetimi Başkan Yardımcılığı, 2006-2008 arasında ise şirketin dönüm noktası olan yıllarda en hayati birimler arasında gösterilen Gelir Yönetimi Başkanlığını yürüttü. Eş zamanlı olarak bu dönemde Star Alliance GMBH'de Network Sounding Board olarak da görev aldı.

2008 yılında başlangıcından itibaren THY'nin alt markası Anadolujet'i kurdu ve 2012'ye kadar yönetti. 2008-2012 yılları arasında Sunexpress havayolları denetim ve yönetim kurulu üyeliği de yapan Alan 2012'de Atlasjet İcra Kurulu Başkanlığı görevine getirildi. Bir yıl gibi kısa sürede uçtuğu nokta sayısını yaklaşık iki katına çıkaran Alan, Global Atlasjet vizyonunun bir parçası olarak Kırgızistan ve Kazakistan'da Atlasjet'in alt markaları olan ve her ikisi de Ekim ayında uçuşlara başlayacak olan Kyrgyz Airlines ve Atlasjet Kazakistan projelerini başlattı ve yönetti. - Ankara

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Amerika Birleşik Devletleri Atlas Jet Onur Air Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title