Haberler

Önemli Yurt İçi Olaylar

Şırnak'ın Silopi ilçesinde bölücü terör örgütü mensubu 3 terörist, silahsız ve teçhizatsız olarak teslim oldu.

Şırnak'ın Silopi ilçesinde bölücü terör örgütü mensubu 3 terörist, silahsız ve teçhizatsız olarak teslim oldu.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan önemli yurt içi olaylara ilişkin duyuruya göre, Van'ın Başkale ilçesindeki Kara Kuvvetleri 6'ncı Hudut Alayı Sualtı Hudut Karakol Komutanlığı görevlileri, sınırın İran tarafından silah sesleri duydu. Bu sırada, İran güvenlik güçleri ile bölücü terör örgütü mensubu silahlı 4 terörist arasında çatışma yaşandığı ve teröristlerin, sınırın Türkiye tarafına kaçtığı, Sualtı Hudut Karakol Komutanlığına telefonla bildirildi.

Bunun üzerine, Sualtı Hudut Karakol Komutanlığı görevlilerince teröristlerin muhtemel yaklaşma istikametleri gözetlenmeye başlandı. Ayrıca, bölgeyi kontrol ve teröristlere müdahale için Taktik Tekerlekli Zırhlı Araç Kobra Aracı ile 2 adet Hudut Emniyet Timi görevlendirildi.

Timler, olay yerine intikal halindeyken, 3 teröristin sınırın İran tarafına geri kaçtığını, İran askerleri tarafından vurulan bir teröristin ise köy yakınında yerde yattığını tespit etti.

Yaralı olduğu değerlendirilen terörist, askerlere aralıklı olarak ateş etti. Gece saatlerinde de teröristin bulunduğu yerde hareketsiz olarak kaldığı tespit edildi.

Olay hakkında Başkale Cumhuriyet Savcılığına bilgi verildi ve yapılan incelemede teröristin olay yerinde öldüğü tespit edildi. Teröristin cesedi, Cumhuriyet Savcısının talimatı ile Sualtı Hudut Karakol Komutanlığına getirildi.

Teröristle beraber, 1 Kalaşnikof, 2 el bombası ve 1 telsiz ele geçirildi.

-3 terörist teslim oldu-

Şırnak'ın Silopi ilçesinde, bölücü terör örgütü mensubu 3 terörist, silahsız ve teçhizatsız olarak teslim oldu.

Diyarbakır Hani'de ise bölücü terör örgütüne yandaş bir grup tarafından; Çağıl Mahallesi'nde yapılan yol kapatma eylemi sırasında PTT adına kargo taşımacılığı yapan özel şirkete ait bir araç, içerisindeki 580 kargo malzemesi ile birlikte yağmalandı

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Başkale Silopi Şırnak İran Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title