Haberler

Önder ve Yeşilay'dan Bağımlılıkla Mücadelede İşbirliği

Güncelleme:

İmam hatip liseli gençlerde bağımlılık konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla işbirliği protokolü imzalandı Yeşilay Cemiyeti Başkanı Karaman: "Yapacağımız çalışmalar vesilesiyle farkındalık seviyelerini artırmayı amaçladığımız gençlerin gönül birliğinde toplumda yer alan bu kötü alışkanlıkları en.

ÖNDER İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği ile Yeşilay Cemiyeti, imam hatip liseli gençlerde bağımlılık konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla işbirliği protokolü imzaladı.

ÖNDER'den yapılan yazılı açıklamaya göre, protokol kapsamında imam hatip lisesi öğrencilerine yönelik eğitim programları, seminer, konferans ve kamp faaliyetleri yürütülecek. Ayrıca, imam hatiplerde Yeşilay kulüpleri açılarak aktif hale getirilecek.

Yapılan işbirliğinin, bağımlılıklarla mücadele konusunda çok etkili olacağına inandıklarını vurgulayan Yeşilay Cemiyeti Başkanı Prof. Dr. İhsan Karaman, imzalanan protokol konusunda şu değerlendirmeyi yaptı:

"İçki, uyuşturucu ve sigara bağımlılığı gibi toplumun ve özellikle gençlerin beden ve ruh sağlığını tahrip eden bağımlılıklarla mücadele ülkemizin en önemli sorunlarında biri. Eğer bizler bu sorunlarla yeterince mücadele edemezsek, gelecek nesiller büyük sorunlar yaşayacaktır. Bu nedenle de Yeşilay olarak çok sayıda program yürütüyoruz. Kumar, uyuşturucu, internet ve ekran bağımlılığı gibi gençliğe ve topluma zarar veren alışkanlıklarla mücadele edebilmek için ülkemizin dört bir yanında başlattığımız çalışmalarımızdan önemli sonuçlar elde ediyoruz. ÖNDER'le yapacağımız çalışmalar vesilesiyle farkındalık seviyelerini artırmayı amaçladığımız gençlerin gönül birliğinde toplumda yer alan bu kötü alışkanlıkları en asgariye indireceğimiz inancındayım."

ÖNDER Genel Başkanı Hüseyin Korkut da imam hatiplerde, öğrencilerin içinde bulundukları manevi iklim gereği bu tür kötü alışkanlıkların yok denecek kadar az görüldüğünü belirterek, "İmam hatipli gençler, bağımlılıkla mücadele konusunda Türkiye'nin yeni gülen yüzü olacaklar. Yeşilay Cemiyeti'nin konu üzerindeki profesyonel ve etkili çalışmaları, yoğun destekleri imam hatip liseli öğrencilerle buluşturulduğunda gelecek nesillerin daha sağlıklı yetiştiğine şahit olacağız" ifadelerini kullandı. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

İhsan Karaman Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title