Haberler

Önce Oğlundan Sonra Torunlarından Oldu

Soma’da yaşanan maden faciasında oğlu İsmail Coşkun’u kaybeden Sevim Coşkun, evlat acısının üstüne bir de torun acısı yaşadı.

Soma'da yaşanan maden faciasında oğlu İsmail Coşkun'u kaybeden Sevim Coşkun, evlat acısının üstüne bir de torun acısı yaşadı. Gelini H.C.'nin, gelen yardım paraları ile iki torununu alarak gittiğini ve çocukları göremediğini söyleyen acılı anne, torunlarını görmek ve hayatta kalan diğer oğluna bir iş verilmesini istediğini anlattı.

Manisa'nın Soma ilçesinde, geçen yıl yaşanan maden faciasında 301 işçi hayatını kaybetti. Ölen işçilerin büyük çoğu ilk günler teşhis edilerek defnedilirken, Coşkun ailesi cenazelerini facianın 5. günü alabildi. Oğlu DNA yoluyla teşhis edilen anne Sevim Coşkun, kendini torunlarıyla avutmaya başladı. Şuan 2,5 yaşında olan Halil Mert ve 1 yaşındaki İsmail Berkay'a gözü gibi bakan anne Sevim Coşkun, gelini H.C'nin yaklaşık üç aydır torunlarını göstermediğini, AFAD ve çevresinden gelen 240 bin liralık yardımı alarak gittiğini söyledi. Oğlundan geriye kalan iki torununu çok özlediğini ve onları görmek istediğini ifade eden anne, hayatta kalan diğer oğlu Recep Coşkun'a da bir iş verilmesi çağrısında bulundu.

"GELİNİM ÇOCUKLARI GÖSTERMEDİ"

Akhisar'da görülen Soma davasında gelininin torunlarının yüzünü kapatarak kendisine göstermediğini kaydeden anne Sevim Coşkun, geliniyle önceleri hiçbir sorunu olmadığını belirterek, "Mahkemede gelinim çocukların yüzünü kapattı bana göstermedi. Avukatlar hak talep edemeyeceğimizi söyledi. Gelinin ağabeyleri eroin bağımlısı ama hiçbir şey yapamayacağımızı söylediler. Bu acıların üstüne yüksekten düştüm. O halimle torunlarıma baktım ama gelinim çocukları göstermiyor" dedi.

"HEP RÜYAMDA GÖRÜYORUM"

Anneler Günü'nü kimsenin kutlamadığını, rüyasında hep oğlunu gördüğünü söyleyen anne Coşkun, "Rüyamda görüyorum. 'Anne çocuklarım sana emanet' diyor. Ben bir anneyim. Unutamam. Gözümün önünde devamlı camdan gülerek geliyor. 'Anne çocuklarım' diyor. Benim bir yılım ağlamakla geçti. Hayatta olan diğer oğlum için iş istiyoruz ve çocuklarımızı görmek istiyoruz. Oğluma iş versinler para istemiyoruz. Para zaten gitti" diye konuştu.

"ERZAK DEĞİL İŞ İSTİYORUM"

Kazadan önce ağabeyiyle aynı madende çalışan ancak çalışma koşulları nedeniyle işten ayrıldığını söyleyen İsmail Coşkun'un kardeşi Recep Coşkun da şöyle konuştu: "Verilen söz tutulmadı. Gitmediğim yer kalmadı. 'Erzak mı istiyorsun?' diyorlar. Ben erzak, para istemiyorum. Kendi paramı kendim kazanmak istiyorum. Bir de üstüne yeğenlerimi göremiyorum. Elimiz kolumuz bağlı. Ağabeyimi kaybettik, çocuklarla avunuyorduk. Evde duramıyorum. Uykularım kaçıyor. Çocuklar ve ağabeyim rüyama giriyor. Ailem çok zor durumda. Babamın geliri yok. Geçici işte çalışıyorum ve o para yetmiyor. Gelen yardımları gelin aldı gitti. Biz para pul istemedik. Biz sadece iş ve çocukları istedik."

"İŞÇİYİ ÇAVUŞA DÖVDÜRTÜYORDU"

Madendeki koşulları anlatan Recep Coşkun, vardiya amiri İsmail A'nın işçilere baskı yaptığını belirterek şu ifadeleri kullandı: "Ağabeyim madende çalışmamı istiyordu ama ben madenden soğumuştum. 'Ben çamurlu para, çamurlu ekmek yemek istemiyorum. Diri diri ölüme gitmek istemiyorum' dedim. İsmail A'nın işçi sakız çiğniyor diye o işçiyi çavuşa dövdürdüğünü gördüm. 'Kalbiniz dursun bant durmasın' diyorlardı işçilere. Canımızı alıyorlardı. Zengine bir şey olmuyor. Minareyi çalan kılıfını hazırlar. Olan garibana oluyor. Ben iki lirayı başkasından alıyorum. Zoruma gitti. Oturup ağlayacaktım. Kardeşimin mezarına gidince ağlayıp ağlayıp geri dönüyorum. Ben dilenci değilim, sadaka istemiyorum. Kendi paramı kendim kazanmak istiyorum." - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İsmail Coşkun Halil Mert Soma Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Adana Demirspor Galatasaray maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Adana Demirspor GS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Muslera sakatlandı mı? Muslera Adana Demirspor maçında sakatlandı mı? Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
500

Yorumlar (3)

kirkagac vatadasi soruyomobilWeb@haberler.com:

Biz halil abinin her hafta gelinin yanina gidip cocuklarla vakit gecirdigini bikiyoruz acaba siz ne yaptinizda siz bu muameleyi goruyorsunuz

0
0
yanıtYanıtla
kirkagac vatadasi soruyomobilWeb@haberler.com:

Recep orya cikipta konusmussun ya o kizcagizin yuvasi bozuldu cocuklariyla bi basina kaldi sizlere noluyo cocuklqtin haklarini yiyosunuz kirkagac halki goruyo .

0
0
yanıtYanıtla
kirkagac vatadasi soruyomobilWeb@haberler.com:

Size gelen yrdimlaribi kismini türkan danaci nin yetimlerin hakkindan ev aldigini biliyoruz ve recep coskun yetimlerin parasinin bi kis.ini senin aldigini biliyoruz yetim İsmail in hastanede takilan altinlrida daha sonra bakanlarin taktigi altinlatinda sevim coskunda oldugunu bikiyotuz olaydan 3 gun sonra cocuklarin yari velayetini daha olup oleledigini bilmeden hemen mal ve velayet pesinde kosmadiniz mi oksuzlerin daha mallari sizde . soyle demissiniz ya her gun ruyalarimda goruyorum anne evlatlarima sahip cik hic demedi mi ismail cocuklarima ve esime sahip cikin demedi mi Biz biliyoruz icinizde sadece ismail vardi siz sadece para ve hirs pesinde kostunuz biz o gelinin yanlisini gormedik butun hata sizde zaten 156 milyardan baska nr verildiki recep biz seni biliyoruz bosuna konudma tvye cikipta bosuna reklam yapma sizin icin hersey para. Soruyorum sizeeee

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title