Haberler

OMÜ'den Iraklı Öğrenci ve Akademisyenlere Sertifika

Güncelleme:

Ondokuz Mayıs Üniversitesine Irak'tan gelen akademisyen ve öğrenciler, 1 hafta süren Bilimsel Gezi ve Eğitim Programı sonrası sertifikalarını aldı.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Veteriner Fakültesi ve Uluslararası İlişkiler Birimi işbirliğiyle Irak'tan gelen akademisyen ve öğrenciler, 1 hafta süren "Bilimsel Gezi ve Eğitim Programı" sonrası sertifika aldı.

Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde 1 hafta süren, Musul ve Tikrit Üniversitelerinden 28 akademik personel ve lisansüstü öğrencinin katıldığı Bilimsel Gezi ve Eğitim Programı son erdi. Eğitim programı kapsamında, çeşitli dersler ve laboratuvar çalışmalarının yanı sıra staj da gerçekleştirildi. Irak'tan gelen heyet, eğitim sonrası Samsun gezisi ile Kızılırmak Deltası'nı ziyaret etme şansı buldu.

Düzenlenen eğitim sonrası Amisos Kafe'de sertifika töreni düzenlendi. Törende konuşan Ondokuz Mayıs Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdurrahman Aksoy, "Bizim Uluslararası İlişkiler Birimi'nin öncülüğünde Irak'ın Musul ve Tikrit Üniversitelerinden öğretim üyeleri ve öğrenciler bazı konularda eğitim almak istediler. Bizimle işbirliği yapmak için hem bilimsel hem de öğrenci değişimi ve hoca değişimi dolayısıyla geldiler. Bir haftalık teorik ve uygulamalı eğitim sonunda onlara sertifika verdik. Bundan sonra da doktora öğrencileri, yüksek lisans öğrencileri göndermek istiyorlar" dedi.

Iraklı heyetin Türkiye'de bulunan birçok üniversitenin veterinerlik fakültesine eğitim için başvuru yaptığını, tek kabul edenin Ondokuz Mayıs Üniversitesi olduğunu ifade eden Irak Tikrit Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Hazim Ahmet, "Geldiğimizden beri hep iyi şeylerle karşılaştık. Eğitimi çok beğendik, bize çok yakın ilgi gösterdiler. OMÜ ile iş birliği devam edecek" diye konuştu.

Konuşmaların ardından sertifika dağıtımı yapıldı. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tikrit Irak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title