Haberler

Omü'de Özel Yetenek Sınavları

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Fakültenin görüntüsü Sınava giren öğrencilerin görüntüsü Dekan Prof. Dr. Mustafa Ayyıldız'ın açıklaması Sınavdan görüntüler Detaylar OMÜ'de özel yetenek sınavları -Yaşar Doğu Spor bilimleri Fakültesi özel yetenek sınavlarına başvuran 3 bin 295 öğrenci, elemelerde ter döktü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Fakültenin görüntüsü

Sınava giren öğrencilerin görüntüsü

Dekan Prof. Dr. Mustafa Ayyıldız'ın açıklaması

Sınavdan görüntüler

Detaylar OMÜ'de özel yetenek sınavları

- Yaşar Doğu Spor bilimleri Fakültesi özel yetenek sınavlarına başvuran 3 bin 295 öğrenci, elemelerde ter döktü.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Yaşar Doğu Spor bilimleri Fakültesi özel yetenek sınavlarının başladığı belirtildi.

Yaşar DoğuSpor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Mustafa Ayyıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, özel yetenekle öğrenci alımı sınavlarının şeffaf ve adil olarak gerçekleştirildiğini söyledi.

Ayıldız, 2016-2017 eğitim öğretim yılında özel yetenekle öğrenci alımı sınavlarının başladığını belirterek, bu yıl 5457i bayan olmak üzere toplam 3 bin 295 bin adayın başvuruda bulunduğunu ifade etti.

Fakültenin spor salonunlarında başlayan sınavların üç farklı bölüm için gerçekleştirildiğini belirten Ayıldız, "Buyıl ikinci öğretim kısmımız kapandı. Sınavlara katılma puanlanız biraz yükseltildi. buna rağmen 3 bin 295 öğrenci kayıt yaptırdı. Dünya standartlarında eğitim veriyoruz. Kaliteli ve günün imkanlarına göre eğitimler veriyoruz. Bu nedenle de tercih edilen bir okuluz." dedi.

Sınavların tamamen bilgisayarlı ve dijital ortamda gerçekleştiğini anlatan Ayyıldız,sadece koordinasyon parkuru sınavı yaptıklarını belirtti.

Sınavın eskisi gibi sıcak havalrda ve açık alanlarda yapılmadığına da dikkat çeken Mustafa Ayyıldız şunları söyledi:

"Bu yıl beden eğitimi ve öğretmenliği bölümüne 75, antrenörlük bölümüne 60, spor yöneticiliği bölümüne ise 60 öğrenci alınacak. Burada yapılan bütün performans elektronik ve bilgisayar ortamında değerlendiriliyor. Tamamen şeffaf sınav yapıyoruz."

Ayyıldız, bu yıl sınavlara başvurunun yoğun olduğunu belirterek, sınav yapılan alanlarda kamera bulunduğunu, öğrencileri ve yakınlarını da televizyonlardan sınavı izleme şansına sahip oldukları bilgisini verdi.

Kaynak: AA / Güncel

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Mustafa Ayyıldız Yaşar Doğu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title