Haberler

Ömer Halisdemir otobiyografisini kendisi okudu

Güncelleme:

Beykoz Şahinkaya Mesleki ve Anadolu Teknik Lisesi'nin adı Şehit Ömer Halisdemir Mesleki ve Anadolu Teknik Lisesi olarak değiştirildi.

Törende Ömer Halisdemir'in otobiyografisini asker kıyafetiyle okuyan öğrenci, katılımcılara duygusal anlar yaşattı.

15 Temmuz ruhunu ayakta tutmak ve Beykoz'un şehitlerinin isimlerini yaşatmak için, şehitlerin oturduğu mahallelerdeki okul isimlerinin şehit isimleriyle değiştirilmesi amacıyla okullarda törenler düzenlendi.
Beykozlu şehit İsmail Kefal'in adı oturduğu mahallede yer alan Çubuklu İlkokulu'na, darbenin seyrini değiştirerek tüm Türkiye'nin kahramanı olan Ömer Halisdemir'in adı da Beykoz Şahinkaya Mesleki ve Anadolu Teknik Lisesi'ne verildi.

ASKER KIYAFETİYLE SAHNE ALDI

Törende Ömer Halisdemir'in otobiyografisini okuyan 12. sınıf öğrencisi Görkem Yılmaz, Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş kıyafetiyle sahne aldı. Otobiyografiyi okurken duygusal anlar yaşatan Yılmaz, uzun zamandır bu tören için çalıştığını ve provalar yaptığını ifade etti. Bir vatan kahramanının mektubunu okumanın ve canlandırmanın kendisini çok gururlandırdığını söyleyen Yılmaz, "Hepimiz bu vatan için can vermeye hazırız" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Beykoz Güncel Haberler

title