Haberler

'Omar Bin Hattab' Tiyatro Oyunu İzleyicisi ile Buluştu

Güncelleme:

Hz. Muhammed (S.A.V) vefatından sonra başlayan halifelik dönemini konu alan tiyatro oyunu "Omar Bin Hattab", Gölbaşı Belediyesi tarafından Mehmet Akif Ersoy Kültür ve Kongre Merkezi'nde izleyiciyle buluştu.

Gölbaşı Belediyesi Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında "Omar Bin Hattab" adlı İki perdelik tiyatro oyununu Mehmet Akif Ersoy Kültür ve Kongre Merkezi'nde izleyicisiyle buluştu.Tiyatro gösterimini izlemeye Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, Belediye Meclis Üyeleri, Siyasi partilerin ilçe başkanları, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.Tiyatro gösteriminde Hz. Muhammed (S.A.V) vefatından sonra başlayan halifelik dönemi ele alındı.Tiyatronun ilk perdesinde, ilk halife Hz. Ebu Bekir'in, Hazreti Muhammed'in vefatından sonra halife olarak seçilmesini ve yalancı peygamberlerle mücadelesini ve Hz. Ömer'in halife olmadan önceki karakteristik özellikleri anlatıldı.İkinci perdede ise Hz. Ömer'in halifeliği, İslam devletinin temellerini atması ve adaleti anlatıldı.

Tiyatro gösterimi izleyicileri tarafından yoğun ilgi aldı ve gösterim vatandaşlar tarafından ayakta alkışlandı. Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruauy, tiyatro programı sonunda vatandaşlara karanfil verdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Gölbaşı Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title