Haberler

Ölüm-Kalım Anında Adres Tartışması

Güncelleme:

Kaldırımda yürürken fenalaşıp düşen adama müdahale için yola çıkan ambulansın, olay yerindeki polisle yaptığı telefon görüşmesinde adres tartışması yaşadığı ortaya çıktı.

Kadıköy'de kaldırımda yürürken fenalaşıp düşen adama müdahale için yola çıkan ambulans bir türlü olay yerine ulaşamadı. Bunun nedeni 51 yaşındaki hastanın başında bekleyen polisle, ambulans görevlileri arasındaki telefon görüşmesinde anlaşıldı. Bu diyaloğa göre, ya ambulans görevlileri adresi bulamıyordu, ya da onlara yetersiz tarif vermişti. Sonunda olay yerine sağlık personeli ulaştı. Kalp masajı yapıldı. Ancak kalp krizi geçirdiği anlaşılan hasta hayatını kaybetti.

ANİDEN FENALAŞIP DÜŞTÜ

Olay Acıbadem Caddesi'ndeki Güzel Sanatlar Akademisi'nin yakınında meydana geldi. Mobilyacı Nurettin Sayar kaldırımda yürürken onlarca kişinin gözü önünde fenalaşıp düştü. Bu sırada başını da kaldırıma çarpan Nurettin Sayar için acil yardım hattına ve güvenlik birimlerine haber verildi.

AMBULANS ADRESİ BULAMADI

Beklenen ambulans gelmeyince çevredekiler bir kez telefona sarıldı.. Evet ambulans gecikmişti ve bu gecikmenin nedeni de yanlış bir adrese yönelmiş olmalarıydı. Olay yerindeki polisle, sağlık ekibi arasındaki telefon görüşmesinde adres tartışması yaşandı. Bu diyaloğa göre ya ambulans görevlileri adresi bulamıyordu, ya da onlara yetersiz tarif vermişti. Adres bir kez daha tarif edildi.



SAĞLIK EKİPLERİ MÜDAHALE ETTİ AMA...

Ambulans olay yerine gelir gelmez sağlık ekipleri yerde yatan hastaya müdahale etti. Yerde, sedyede ve ambulansa konulurken dahi aralıksız kalp masajı yapıldı hastaya ancak bütün çabalara rağmen kurtarılamadı.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Nurettin Sayar Kadıköy Yaşam Güncel Haberler

500

Yorumlar (9)

seyfiMobil-ANDROID:

polis bi onu yapmıyor. oldu olcakk ameliyat etsinn..yapmadgi is vat sanki polislerin

16
3
yanıtYanıtla
Seyhmus artan Mobil-IOS:

Oylar Hdp ye Hdp başta olsaydı bu adam ölmeyecekti

1
15
yanıtYanıtla
aron fellerMobil-ANDROID:

yeni Türkiye vay memleketim vay

7
6
yanıtYanıtla
vatandaş:

sağlık taşeronlaşırsa bu gibi olaylar daha da artar taşeron ambulans şöförü almaya uğraşıyor akp yeni başlayan adres sıkıntısını daha çok çeker sistemi bozuyorlar

8
4
yanıtYanıtla
saim samioğlumobilWeb@haberler.com:

Takdiri ilahi ecel bu allah rahmet eylesin

12
0
yanıtYanıtla
Deli dumrulMobil-ANDROID:

böylesi devletin canı cehenneme

6
5
yanıtYanıtla
melishanmobilWeb@haberler.com:

Bizim binada adam icki icmis 3.kattan dustu ambulansi aradim ilk ben gordim 112 bana adamin yasini soruyor duserken gordunuzmu sahitmisiniz diyor tlf sorma gel kendin bak dedim oyle rahatlarki

6
5
yanıtYanıtla
vatandaş:

evettt işte 12 yıldır çözülemeyen bir sorun daha yahu kalp krizi geçirmiş adamın başına polis niye giderde ambulans gidemez bilmiyorum polis her vakada olayın içinde sağlık ekibi yok nasıl oluyor da polis olay yerine varıyor ambulans gidemiyor ambulansların mevki ismi girince adresi gösterecek bir navigasyon u halen yok mu? işe yeni başlayan ambulans şoförü yolu nasıl bulacak buda bir örneği devlet neden buna bir çözüm üretmemiş halen sağlık hizmetlerini nasıl olurda paralı hale getiririm derdinde hastanelerde ticarethane gibi çalıştığından bu tür olaylar normal yakında paran varsa ambulans gelecek yoksa borçlanacaksın oda yoksa Allah rahmet etsin ne vakit akıllanırız ben deyim hepimizin canı birer birer yandığında

9
0
yanıtYanıtla
Erdal:

Sayin Arkadaslar, zannimca o radaki Rahmetli beyefendi kalp krizi geciriyordu, ve böyle vakalarda yurt disinda ambulans gelir ve hemen hastanin kalp krizi gecirdigini anlar anlamaz ilk müdahale kalb pansumani yapilir, ve pansuman yapilirken acil Doktorda olay anina cagirilir ve kendi normal vasita Ambulans ile gelir , ve doktor gelinceye kadar ilk müdahele ve hasta damardan ilac verilir. . . . Ve hastanin kalbi tekrar atmaya baslayincaya kadar oradn kaldirilmaz, cünki benim anladigim kadari ile hastanin sarsinti yasamamasi lazim, ve videoda gördügüm kadari ile Ambulansdaki hasta bakicisi bilgisiz pansumani bile yanlis yapiyor, demek istedigim ne geldiyse basimiza cahillikten geldi yazik , hükümet yinede elinden ne geliyorsa yapmaya calistigina inancim var ama bence en önemli konu ne yapilirsa yapilsin egitim tam olmasi lazim, yani Diplomali.

4
2
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title