Haberler

Oltu-göle, Kağızman-karakurt ve Erzincan-tunceli Karayolları Ulaşıma Kapalı

Bölücü terör örgütü PKK’lı teröristlerin yol kesme ve araç yakma eylemleri nedeniyle Oltu-Göle, Kağızman-Karakurt ve Erzincan-Tunceli karayollları ulaşıma kapalı bulunurken, sürücüler mağdur oldu.

Bölücü terör örgütü PKK'lı teröristlerin yol kesme ve araç yakma eylemleri nedeniyle Oltu-Göle, Kağızman- Karakurt ve Erzincan-Tunceli karayollları ulaşıma kapalı bulunurken, sürücüler mağdur oldu.

PKK'lı teröristler, dün saat 14.00 sıralarında Erzurum-Ardahan karayolu Şenkaya ilçesi Değirmendere mevkiinde yol kesti. Yolu trafiğe kapatan PKK'lılar, durdurdukları araçların sürücülerini kimlik kontrolünden geçirdi. Bir süre olay yerinde örgüt propagandası yapan teröristler, daha sonra durdurdukları 3 TIR'ı ateşe verdi. Kaçmaya çalışan bir otomobil ise uzun namlulu silahlarla tarandı. Araç içerisinde bulunan 3 kişi olaydan yara almadan kurtuldu. Teröristlerin yakalanması için bölgede askeri operasyon başlatıldı. Operasyona çıkan asker ile PKK'lılar arasında zaman zaman çatışma çıktı. Güvenlik gerekçesiyle Oltu-Göle karayolu ulaşıma kapatıldı. Yol bugün kapalı bulunurken, bu güzergahta yüzlerce araç kuyruğu oluştu. Mağdur olan sürücüler yol kenarlarında araç içerisinde yol açılıncaya kadar bekleyişlerini sürdürüyorlar.

KARAKURT-KAĞIZMAN KARAYOLU TAHRİBAT NEDENİYLE ULAŞIMA KAPALI

Karakurt- Kağızman karayolu ise, mayın/bomba patlaması nedeniyle oluşan tahribattan dolayı bir süredir ulaşıma kapalı bulunuyor. Kars Valiliği'nden yapılan açıklama, "Karakurt- Kağızman karayolunun 55+254 km'sinde bulunan Değirmendere 1 köprüsünde mayın/bomba patlatılması sonucu ağır hasardan dolayı yol ulaşıma kapatılmıştır. Kağızman'a ulaşım Karakurt-Kars ayrımı, Kağızman, Tuzluca ve Iğdır'a ulaşım Kars Kağızman veya Kars-Digor- Tuzluca üzerinden sağlanmaktadır" denildi.

Öte yandan Kağızman'ın Çemçe Madur yöresiyle Sarıkamış Boyalı ormanları 15 gün süreyle Geçici Askeri Güvenlik Bölgesi ilan edildi. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, "Valiliğimizce Kağızman Çemçe-Madur bölgesi ve Sarıkamış Boyalı Ormanları bölgesinde icra edilecek askeri operasyonlarda sivil vatandaşlarımızın zarar görmemesi için 15 gün süreyle Geçici Askeri Güvenlik Bölgesi ilan edilmiştir" denildi.

ERZİNCAN-TUNCELİ KARAYOLU KAPALI BULUNUYOR

Erzincan-Tunceli karayolu da PKK teröristler tarafından döşenen patlayıcılar nedeniyle kapalı bulunuyor. Teröristlerin bir süre önce yol kesip araçları yakmasının ardından kapanan Erzincan karayolunda tuzaklanmış patlayıcılar bulunduğu belirterek, karayolunun bu nedenle kapalı olduğu açıklandı. Tunceli Valiliği'nden bazı basın ve yayın organlarında yer alan 'Tunceli Valiliği'nce Tunceli-Erzincan karayolu ulaşıma kapatıldı' haberleriyle ilgili yapılan açıklamada, "Haberlerde bahsi geçen yol bölücü terör örgütü mensuplarınca yakılan araçlar ve araçların yakıldığı yerde tuzaklanmış patlayıcıların bulunması nedeniyle ulaşıma kapanmış olup, vatandaşımızın can ve mal güvenliğine yönelik tehditlerin ortadan kaldırılarak yolun açılması ve güvenli ulaşımın sağlanmasına yönelik çalışmalara devam edilmektedir" ifadelerine yer verildi.

ERZURUM VE KARS ARASINDAKİ TREN SEFERLERİ DURDURULDU

Erzurum ve Kars arasında bulunan Karakurt mevkiinde yaklaşık 1 haftadır yaşanan terör saldırıları, tren seferlerini durdurdu. Karakurt-Soğanlı mevkiinde PKK'lı teröristlerin araçları yakmaları, yük trenine bombalı saldırıda bulunmaları üzerine Erzurum'dan Kars istikametine giden tren seferleri iptal edildi. Güvenlik gerekçesiyle seferlerin iptal edildiği belirtildi.

Erzurum'a kadar gelen trenler burada garda bekletiliyor. Yolcu trenleri, daha sonra Kars istikametinin durdurulması üzerine geri dönüşe geçerek Erzurum-Sivas-Ankara güzergahına sefer yapıyorlar. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Erzincan Karakurt Kağızman Oltu Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

CAN DERSİMLİ:

OTOBÜS FİRMASININ REKLAMI SANIRSIN HABER NEYSE SEFA YAZMIŞLAR ARACIN ARKASINA SEFA SÜRSÜNLER DE MİLLETİN NE ÇEKTİĞİNİ ANLASINLAR.

2
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title