Haberler

"Ölseydim De Bugünleri Görmeseydim"

Güncelleme:

Kenan Evren, yakınlarına "Keşke Allah bu kadar yaşatmasaydı. Ölseydim de bugünleri görmeseydim" demiş.

12 Eylül davasının sanıklarından Kenan Evren'in, yakınlarına "Keşke Allah bu kadar yaşatmasaydı. Ölseydim de bugünleri görmeseydim"dediği öğrenildi.

12 Eylül davasının sanıklarından Kenan Evren, dava süreciyle ilgili ilk değerlendirmesini yaptı.

Saygı Öztürk'ün haberine göre Evren, müdahil avukatlarının"Sanıklar kafese konulup yargılansın"sözleri üzerine Evren yakınlarına,"Çok yaşamak da iyi değil. Keşke Allah bu kadar yaşatmasaydı. Ölseydim de bugünleri görmeseydim. Çok yaşamak iyi değil"şeklinde görüş belirtti.

Evren'in genel sağlık durumunun iyi olmadığını ancak güçlü bir hafızaya sahip olduğunu belirten bir yetkili, "Evren'in hesap vermekten değil yapılan hakaretlerden rahatsızlık duyduğunu"söyledi.

Hakkında açılan dava ile ilgili olarak açıklama yapmak istemeyen Kenan Evren, davanın gelişimini televizyon haberlerinden öğreniyor.

"İNTİHAR EDERİM"

Milliyet gazetesi yazarı Fikret Bila, 26 Haziran 2009 tarihinde "Anayasa'nın geçici 15. maddesinin kaldırılması ve 12 Eylül'ü gerçekleştiren Kenan Evren ile hayattaki diğer komutanların yargılanması için yolun açılması" hakkında Evren'le konuşmuş ve Evren şöyle demişti:

"12 Eylül'ü halk desteklemiştir. Yüzde 92 oy, bunun kanıtıdır. Şimdi aynı yolu kullansınlar, halka sorsunlar, diyorum. Eğer halk 'evet' der, geçici 15. maddeyi kaldırırsa o zaman hiç yargılamaya da gerek yok, ben intihar ederim!"

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Saygı Öztürk Kenan Evren Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title