Haberler

Olimpiyatlara 100 günden geri sayım başladı!

Güncelleme:

Bu yıl 8 milyarı aşkın cihazın bağlanacağı "Rio Olimpiyatları"nın IT altyapısı bir kez daha Atos'a emanet.

Bu yıl 5 Ağustos tarihinde Brezilya'nın ikinci en büyük kenti Rio'da start alacak "2016 Yaz Olimpiyatları" için resmi olarak 100 günden geri sayım başladı. 21 Ağustos'a kadar sürecek bu nefes kesen mücadelenin tüm bilişim altyapısı, bir kez daha dünyanın lider IT firmalarından Atos tarafından kuruluyor ve yönetiliyor.

2002 Salt Lake City Kış Olimpiyatları'ndan bu yana olimpiyatların dünya çapındaki IT iş ortağı olmayı sürdüren Atos, 17 gün boyunca, 8 milyarı aşkın farklı cihazın bağlanacağı bu dev organizasyonun tüm teknolojik altyapısını yönetecek. Atos tarafından kurulan altyapı, yarışan sporculardan organizasyon katılımcılarına, medya mensuplarından televizyonları başında olimpiyatları izleyecek milyonlarca seyirciye kadar herkese dokunuyor. Akıllı cihazların yaygınlaşmasıyla birlikte IT altyapısının kritik öneminin daha da artacağını belirten Atos yetkilileri, bu yıl oyunlar boyunca her saniye 200'ü aşkın IT güvenlik vakasının yaşanacağını öngörüyor.

Atos Türkiye İcra Kurulu Başkanı ve CEO'su Ahmet Doğan da Rio Yaz Olimpiyatları'nın IT altyapısı bakımından en karmaşık organizasyonlardan biri olacağına işaret ediyor. Doğan, bu konuda 14 yıllık deneyime sahip Atos'un bu yıl da "güvenlik ve hata" söz konusu olduğunda "sıfır tolerans" ile organizasyonu tamamlayacağını vurguluyor ve ekliyor: "Bu alanda edindiğimiz global deneyimi, Türkiye de dahil olmak üzere, Atos'un faaliyetini sürdürdüğü tüm ülkelerde müşterilerimizin iş süreçlerine aktarıyoruz."

Kaynak: Bültenler / Güncel

Salt Lake City Ahmet Doğan Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title