Haberler

Olimpiyatlar Üsküdar'da

Güncelleme:

Üsküdar Belediyesi, bu kez 10 bin öğrencinin katılımıyla Üsküdar Spor Oyunları düzenliyor.

Sporu Tabana Yayma Projesine verdiği önem sonrası Olimpiyat Şampiyonu Aslı Çakır Alptekin gibi isimleri Türk sporuna kazandıran Üsküdar Belediyesi, bu kez 10 bin öğrencinin katılımıyla Üsküdar Spor Oyunları (Mini Olimpiyatlar) düzenliyor.

Üsküdar Gençlik Merkezi'nin ev sahipliğinde, Gençlik Spor Genel Müdürlüğü, Üsküdar Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün işbirliğiyle, 1 Nisan – 31 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilmekte olan Üsküdar Spor Oyunları, İstanbul'da amatör kapsamda düzenlenen en büyük spor organizasyonu niteliği taşıyor.

Konuyla ilgili olarak Üsküdar Belediyesi Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen basın toplantısında bir konuşma yapan Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, 2020 İstanbul Olimpiyatlarını almak konusunda büyük bir gayret içinde bulunan İstanbul'da Olimpiyatlara hazırlık kapsamında mini olimpiyatla ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Kara, "Çocuklarımıza olimpiyat havasını yaşatmak için çalışıyoruz. Amacımız sporu tabana yaymak. Sporu bir yaşam tarzı haline getirmeye çalışıyoruz. 2020 için dershanelerin oluşturduğu derece sınıfları gibi gruplar oluşturup, bunların üzerine yoğunlaşmalıyız. Dört tane yüzme havuzu inşaatı yapıyoruz. İlkini Haziran ayında açacağız. Yılsonunda da Çengelköy Su Sporları Merkezi açılacak. Bağlarbaşı Spor Salonu'nu da Vakıfbank ile birlikte yapacağız" diye konuştu.

Mart ayında gerçekleştirdikleri "Üsküdar Enlerini Arıyor" yarışmalarıyla Üsküdar Olimpiyatlarına hazırlık yaptıklarını belirten Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, geleceğin Aslı Çakır Alptekin'lerini bulmak ve onlara şimdiden Olimpiyat havasını yaşatmak için bütün güçleriyle çalıştıklarını ifade etti.

Başkan Mustafa Kara konuşmasının ardından Üsküdar Spor Oyunları'nın meşalesini yaktı.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç tarafından 18 Nisan Perşembe günü Burhan Felek Voleybol Salonu'nda lansmanı yapılacak olan Üsküdar Spor Oyunları; Atletizm, Futbol, Futsal, Voleybol, Basketbol, Hentbol, Masa Tenisi, Yüzme, Badminton, Satranç, Taekwon-do, Judo, Güreş ve Karate branşlarında düzenleniyor. İlçe genelinde 82 ilk ve orta öğretim okulundan toplam 10 bin sporcunun katılmakta olduğu Olimpiyatlarda atletizm müsabakaları ise küçükler, yıldızlar ve gençler kategorisinde uzun atlama, yüksek atlama, gülle atma, 100 metre koşu, 200 metre koşu ve 400 metre koşu branşlarında düzenleniyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Milli Eğitim Müdürlüğü Üsküdar Belediyesi Mustafa Kara Aslı Çakır Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128104 #128105 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title