Haberler

Olimpiyat Yolcusu Türk Asıllı Alman Tekvandoculara Ödül Verildi

Olimpiyat yolcusu Türk Asıllı Alman Tekvandoculara ödül verildi Ay-Yıldız yerine, Alman bayrağını göndere çektirmek için vuracaklar!

Olimpiyat yolcusu Türk Asıllı Alman Tekvandoculara ödül verildi

Ay-Yıldız yerine, Alman bayrağını göndere çektirmek için vuracaklar!!

2016 Rio Olimpiyatlarına katılmaya hak kazan 3 Alman tekvandocunun üçünün de Türk Asıllı olması, Almanya'daki Türklerin gururu olurken, Nürnberg'de yaşayan Alman Tekvando Milli takım sporcuları Rabia ve Tahir Güleç kardeşler, yetiştikleri Özer Tekvando okulunda yapılan mini bir törenle, ödüllendirildiler.

Ödül töreninde, Türkiye Cumhuriyeti Nürnberg Başkonsolosu Yavuz Kül, Bavyera Tekvando Federasyonu Başkanı Gerd Kohlhofer, Güleç kardeşler asker statüsünde oldukları için, Tekvando askeri kanadı 2.Başkanı Georg Streif, Nürnberg 3.Belediye Başkanı Dr.Klemens Gsell, Rus asıllı Belediye Meclis Üyesi Diana Liberovo ile özel davetliler ve basın mensupları hazır bulundu.

HOCALARI AMCALARI ÖZER GÜLEÇ

Güleç kardeşleri yetiştiren ve aynı zamanda amcaları olan Alman Tekvando Milli Takım çalıştırıcısı sahibi Özer Güleç, birçok ülkenin milyonlar harcadığı halde, örneğin İtalya'nın olimpiyatlara tek tekvando da sporcu dahi gönderemediğini anımsatarak, olimpiyatlara katılmanın önemini dile getirdi .Güleç, kendi okullarından, 2008'de 1, 2012 'de 1 ve bu yıl 2016'da 2 sporcusunun, olimpiyatlara katıldığını söylerken Dünya ve Avrupa şampiyonluğuna erişmiş birçok sporcularının olduğunu hatırlattı.

HEM PARASAL ÖDÜ HEM DE MAAŞ BAĞLANDI

Bavyera Tekvando Federasyonu Başkanı Gerd Kohlhofer, yaptığı konuşmada tekvandocularımızı överken, asker olan ve her ay maaş alan Güleç kardeşlere ayrıca Federasyon tarafından da ayrı bir maaşa bağlandığını hatırlattı. Gerd Kohlhofer, sporculara bir zarf içinde parasal ödüllerini verdi. Aynı ödülü hocaları Özer Güleç 'de aldı.

BAŞKONSOLOS TEBRİK ETTİ

Başkonsolos Yavuz Kül' de uyumun altını çizerek, Güleç kardeşlerin başarısından dolayı gurur duyduğunu ve onları tebrik ettiğini söyledi. Tahir ve Rabia Güleç'te gösterilen ilgiye teşekkür ederek, olimpiyatlar için altı aylık bir süre olduğunu ve çalışmalara başladıkların ve mutlaka Almanya'ya madalya ile döneceklerini söylediler

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Türkiye Cumhuriyeti Ay Yıldız Bavyera Almanya Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title