Haberler

Ölen Halis Toprak'ın Kızları Babalarının Vasiyetinin İptalini İstedi

Güncelleme:

Vefat eden Halis Toprak'ın açılmayan vasiyetinde, 'evliliğinin iptali' davası açan 2 kızını mirasından men ettiği ortaya çıktı. Kızları şirketlere kayyum atanmasını istedi.

Bir dönemin dev sanayicisi 'Halis Ağa' lakaplı Halis Toprak'ın ölümünün ardından çocukları miras mücadelesine başladı. Mahkeme huzurunda açılması gerektiği için resmi olarak içeriği bilinmeyen vasiyetinde Toprak'ın kızları Aysel Duruk Toprak (52) ve Aynur Toprak'ı (47) hakkında aşağılayıcı ve suçlayıcı açıklamalarda bulundukları ve vesayet ile evliliğin iptali davaları açtıkları gerekçesiyle miras dışı bıraktığı ortaya çıktı.

'TMSF'DEN SONRA HASTALANDI'

Habertürk'ten Hayati Arıgan'ın haberine göre, 2 kız kardeş de bunun üzerine İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi'ne açtıkları davada, babalarının 2012 tarihli vasiyetnamesinin tümden iptali ile terekeye tedbir konulmasını talep etti. Erkek kardeşler Mehmet ve Ahmet Toprak'a karşı açılan davanın dilekçesinde Halis Toprak'ın vasiyetnameyi hazırladığı tarihte 74 yaşında olduğu vurgulanarak, Toprak'ın TMSF sürecinde demans hastası olduğu, konuşmakta zorlandığı, unutkanlık yaşadığı, yazı yazmakta güçlük çektiği hatta imzasının da etkilendiği anlatıldı.

Aysel ve Aynur Toprak, babalarının 2009'da kendisinden 54 yaş küçük 17 yaşındaki Nazlıcan Tağızade ile evlenmesi üzerine evliliğin iptali davası açtıklarını, daha sonraki süreçte yaşananların da kendilerini haklı çıkardığını öne sürdü. Halis Toprak'ın imzasıyla, vasiyetnamedeki imzalar arasında belirgin fark olduğu ileri sürülen dilekçede imzaların sahte olup olmadığının araştırılması istendi. Dilekçede, Toprak'ın hastalığı nedeniyle 30 şirket ve fabrikanın envanterini düşünerek mallarını pay etmesi ile 2 kızını mirastan çıkarmayı düşünmesinin mümkün olmadığını iddia edildi.

'ABLALARINDAN KAÇIRDILAR'

Aysel ve Aynur Toprak, kardeşleri Mehmet ve Ahmet Toprak'ın son 10 yılını yönettikleri babalarını, ablalarından kaçırmak için yurtdışında tedaviye götürdüklerini ileri sürdü. Kardeşlerinin sermaye artırımına giderek sahip oldukları mirastaki saklı paylarını da düşürebileceklerini belirten ikili, terekeye ihtiyati tedbir konularak şirketlere kayyum atanmasını talep etti. Davada iki erkek kardeşin vereceği cevap dilekçesi bekleniyor.

HALİS AĞA'NIN YASAL MİRASÇILARI

Mahkeme Halis Toprak'ın yasal mirasçısı olarak şu isimleri belirlemişti: (İlk eşi Ayşe Toprak'tan olan) Sevgi Toprak (46), Ayla Toprak Zengin (49), Mine Ekmekçi Toprak (36), Aysel Duruk Toprak (52), Şükran Toprak (44), Mehmet Toprak (39), Ayfer Toprak Karavan (50), Yeşim Toprak Doğan (44), Ahmet Toprak (43), Aynur Toprak (47) (ikinci eşi Gülcan Sepet'ten olma) Salim Toprak (28) ve (üçüncü eşi Özlem'den) Turgut Toprak (13). (Kaynak:Habertürk)

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Mehmet Toprak Halis Toprak Ahmet Toprak Habertürk Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir? Lila Kağıt halka arz oldu mu? Lila Kağıt katılım endeksine uygun mu? HALKA ARZ TAKVİMİ 26 Nisan hangi burç? 26 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 26 Nisan tarihi hangi burç olur? ÇÖL TOZU SON DAKİKA! Çöl tozu nedir? Çöl tozundan nasıl korunulur, zararları ne? Brighton - Manchester City maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? Brighton- Manchester City maçı kaç kaç bitti? #9917 KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor?
500

Yorumlar (2)

bilecik li:

bence iki kızına zırnık vermesin onlar babalarına vefa göstermedi yazık lar olsun onların istediği sadece para ayrıca mağdur diye rol oynamasınlar mahkemeyide kandırmaya çalışmasınlar

13
1
yanıtYanıtla
Oziozan:

Ne cok calismis sağlığında...mubarek gördugu tarlayi ekmis, malindan cok cocugu var..Allah muhafaza :)

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title