Haberler

Öldüğü Yola Savcılık İncelemesi

İncelemeler Sırasında Heyetin Kullandığı Araçta Kıvırcık Ali'nin Türküleri Çaldı

İncelemeler sırasında heyetin kullandığı araçta Kıvırcık Ali'nin türküleri çaldı

Kıvırcık Ali olarak bilinen Türk Halk Müziği Sanatçısı Ali Özütemiz'in geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybettiği Tepecik yolu üzerinde keşif yapıldı. Savcı ve heyetin rapor hazırlarken kullandıkları resmi araçta hayatını kaybeden Özütemiz'in CD'sini dinledikleri görüldü.

Büyükçekmece Cumhuriyet Savcısı Hasan Emiroğlu ve bilirkişiden oluşan heyet, öğle saatlerinde kazanın yaşandığı noktaya gelerek incelemelerde bulundu. Savcı ve beraberindeki heyet yol ve kenardaki bankette metre ile ölçümler yaparken, olay yeri ve çevresinin fotoğraflarını çekti. Heyetin incelemeleri sırasında Ali Özütemiz'in oğlu Eren Özütemiz aile avukatı Rezan Epözdemir de hazır bulundu. İncelemenin sona ermesinin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Eren Özütemiz, "Gerekirse bütün işlerimi bırakıp bu işi sonuna kadar takip edeceğim. 2000 yılında da burada kaza olmuş ve 8 kişi ölmuş. Burada bir ihmal var. Burası diğer sürücüler tarafından 'Ölüm Yolu' olarak tanınıyor. Pazartesi günü askerliğimi yaptığım birliğe teslim olacağım. Daha sonra ise hava değişimi alarak buradaki davanın takipçisi olacağım" şeklinde konuştu.

Avukat Epözdemir ise, bilirkişinin hazırlayacağı raporun ardından gerekli sonuç mahkeme tarafından verileceğini belirterek 'Amacımız bu davanın emsal oluşturması. Dava sonucunda lehimize bir karar çıkarsa, tazminat davası yönünde yasal bir girişimimiz olacak. Savcı da buradaki incelemeler sırasında gerçekten çok şaşırdı. Virajlı bir yol fakat burada hiçbir uyarıcı tabela yok.Yolda hızla ilerleyen kamyonlar sayın savcının da çok dikkatini çekti. Bütün ölümler erkendir ancak Ali Beyi çok erken ve bir ihmal neticesinde kaybettik. Süreci takip etmeye devam edeceğiz. İhmal olduğunu düşünüyoruz" dedi. Heyetin incelemeleri sırasında savcılık aracının şoförüne Eren Özütemiz'in hediye ettiği babasına ait CD'nin dinlendiği dikkati çekti.

AİLE SUÇ DUYURUSUNDA BULUNMUŞTU

11 Ocak 2011?de İstanbul?da geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden ?Kıvırcık Ali? lakaplı Türk halk müziği sanatçısı Ali Özütemiz'in ailesi, kazanın ihmaller zincirinin sonucunda meydana geldiğini iddia ederek avukat aracılığıyla Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığına şikayet dilekçesinde bulunmuştu. Kaza yerinde hiçbir aydınlatma olmadığını, viraj, kaygan zemin vb hiçbir uyarı levhası bulunmamadığı belirtilen şikayet dilekçesinde, yolun karanlık ve viraj olması, zeminin çamur ve yapılan tuzlama çalışması ile birlikte normalin çok üstünde kaygan olması nedeniyle yolun dışına taşmış ve yolun sağ tarafında, park etmenin yasak olmasına rağmen, park halinde bırakılmış tır dorsesine çarparak takla atmasından dolayı karayolları ve belediye yetkilileri olmak üzere sorumlu kişilere 'Taksirle Ölüme Sebebiyet Verme? suçundan cezalandırılmaları isteniyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title