Haberler

Okul Çevresinde Açık Kanalizasyon Çukuru

Güncelleme:

Zonguldak'ta, Sağlık Meslek Lisesi ve Hasan Ali Yücel Lisesi'nin ortak kullandığı binanın önünde, açıkta iki çukur bulunuyor.

Zonguldak'ta, Sağlık Meslek Lisesi ve Hasan Ali Yücel Lisesi'nin ortak kullandığı binanın önünde belediyenin yaptığı kanalizasyon çalışmasının ardından iki çukur açıkta bulunuyor. Ayrıca atık sular, kötü kokuya neden oluyor.

Zonguldak Belediyesi, Yeşilmahalle'deki 320 öğrencisi bulunan Sağlık Meslek Lisesi ile 98 öğrencisi bulunan Hasan Ali Yücel Lisesi'nin ortak kullandığı 4 katlı okulun önünden geçen kanalizasyon sistemindeki arızayı gidermek için 5 ay önce çalışma yaptı. Kanalizasyon borusundaki arızayı bulmak için 2 çukur ve 1 kanal açıldı. Birisi okulun hemen girişinde yer alan çukur ile diğer çukur ve kanal, çalışmanın ardından kapatılmadı. Kanalizasyon sisteminde yaşanan tıkanmalar ve sızıntılar nedeniyle çukurlar ve kanal atık suyla doldu.

Çukurlar, hem okul yönetimi, hem de mahalle halkının tepkisine neden oldu. Öğrenciler, özellikle okulun girişindeki çukura düşme tehlikesi yaşarken, okul idaresi, okul giriş ve çıkış saatleri dışında öğrencileri bahçeden çıkmamaları konusunda uyardı.

2 çocuk annesi 52 yaşındaki Çiğdem Öztürk, çukurların kapatılması konusunda belediyeyi uyarmalarına rağmen bir önlem alınmadığını söyledi. Öztürk, Çocuklar burada lağımın üstünden atlayıp okula gidiyor. Pis bir koku var. Çocukların düşmesi, ölmesi mi gerekiyor burada bir önlem alınması için. Mahalle halkı olarak çok sıkıntıdayız dedi. 35 yaşındaki Eylem Aybaş da çukurların yanından geçerken kötü koku nedeniyle ağız ve burunlarını kapatmak zorunda kaldıklarını söyledi.

Belediye Başkanı CHP'li Muharrem Akdemir, bölgedeki sorundan haberlerinin olduğunu, sorunu çözmeyi amaçladıklarını ifade etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Zonguldak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title