Haberler

Şanlıurfa'da Okul Temsilcileri Seçimi Yapıldı

Güncelleme:

Şanlıurfa'da Okul Meclisi Öğrenci Temsilcisi seçimleri Mehmet Akif Ersoy İlkokulu'nda okulların büyük bir katılımıyla gerçekleşti.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında yapılan protokol sonucu uygulamaya konulan Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Projesi kapsamında; Eyyübiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilk kez yapılan Okul Meclisi Öğrenci Temsilcisi seçimleri Mehmet Akif Ersoy İlkokulu'nda okulların büyük bir katılımıyla gerçekleşti.

''ÖNEMLİ BİR KAZANIM OLACAK''

Seçim ile ilgili düzenlenen programa Eyyübiye İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hamza Çelenk, Okul Müdürleri, öğretmenler ve okul temsilcisi öğrenciler katıldı. Konu ile ilgili yapılan açıklamada: "Demokrasi kültürünün yeni nesiller arasında oturması açısından önemli bir proje olan Demokrasi ve Okul Öğrenci Meclisi, bu süreçte kazanacağımız zihinsel esneklik, en önemli kazanım olacaktır" denildi.

8 ADAY YARIŞTI

Protokolün gençleri selamlamasının ardından 8 adayın yarıştığı seçimlere geçildi. Kapalı zarf içerisinde yapılan oylama sonucunda; Tes-İş Anadolu Lisesinde Taha Hakkari 23 Oy, Şair Nabi Anadolu Lisesinde Nurgül Altun 17 Oy, Akabe İmam Hatip Ortaokulunda Remziye Demir ise 10 oy alarak Eyyübiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün Demokrasi ve Okul Meclisini temsil etmeye hak kazandı.

Kaynak: Temsilci / Güncel

Milli Eğitim Müdürlüğü Şanlıurfa Türkiye Eğitim Yerel Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title