Haberler

Okullarda Karne Heyecanı

Van, Hakkari, Bitlis ve Muş'ta öğrenciler, karne almanın sevincini yaşadı.

Van, Hakkari, Bitlis ve Muş'ta öğrenciler, karne almanın sevincini yaşadı.

Van Valisi İbrahim Taşyapan, Edremit ilçesindeki Salih Yıldız İlköğretim Okulu öğrencilerine karnelerini dağıttı.

Kentte 320 bin öğrencinin karne aldığını belirten Taşyapan, eğitimle ilgili sorunları çözmek için gayret ettiklerini söyledi.

Kentte terör örgütü PKK mensuplarının okullara saldırmasına tepki gösteren Taşyapan, "Bazı kendini bilmezler, okullarımızı yaktı. Onu yakan zihniyet, 'toplumun temelini yakıyor' demektir. Onları da inşallah toplum olarak ıslah edeceğiz. Başka çaremiz yok. Eğitim yuvaları, bilim ve terbiye yuvalarıdır, toplumun geleceğine gençleri hazırlayan yerlerdir. Buraları yakanlar, toplumun geleceğinden ümidi olmayan, gençleri de gelecekte başka yerlerde görmek isteyenlerdir. Devletimiz, milletimiz genel olarak yine sağduyuya hakim olacak ve gençlerimizi gelecekte dünyanın diğer insanlarıyla yarışır hale getireceğiz." diye konuştu.

AK Parti Van Milletvekili Beşir Atalay da Şehit Jandarma Pilot Yüzbaşı Yusuf Turgut İlkokulunda öğrencilere karnelerini verdi.

Atalay, gazetecilere yaptığı açıklamada, kente yeni bir üniversite kurulacağını belirterek, "Van Zehra Üniversitesinin kurulmasıyla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Bu konu hükümet tasarısı olarak Meclis'e geldi. İnşallah yasama yılı bitmeden yetişirse Meclis'ten çıkar." ifadelerini kullandı.

Hakkari

Hakkari'de 387 okulda 65 bin 468 öğrenci karne heyecanı yaşadı.

Kent merkezindeki Cumhuriyet İlk ve Ortaokulunda karne dağıtan Vali Cüneyit Orhan Toprak, öğrencilerle sohbet ederek, güzel bir tatil geçirmelerini diledi.

Toprak, "İnşallah notlarınız güzeldir, daha da güzel olacaktır. Okulunuzu ve öğretmenlerinizi sevin. Geleceğimizin teminatı siz çocuklarımız okuyarak ileride vali, kaymakam, polis, doktor, öğretmen ve idealinizdeki meslek sahibi olacaksınız. Tatilde bol bol kitap okumayı ve çalışmayı da ihmal etmeyin." şeklinde konuştu.

Muş

Prof. Dr. Vahit Özmen Ortaokulunda düzenlenen törenle öğrencilere karneleri dağıtıldı.

Törene katılan Muş Valisi Seddar Yavuz, kentte 125 bin öğrencinin karne aldığını belirterek, eğitime yatırımların kent için çok önemli olduğunu anlattı.

Yavuz, hiçbir vatandaşı diğerinden ayırmadıklarını vurgulayarak, şunları söyledi:

"Biz İstanbul'da ne varsa Van'da o olsun, Antalya'da ne varsa Muş'ta o olsun arzu ediyoruz. Bu bölgede huzur ortamı tesis edildiğinde, huzur hakim olduğunda hizmet ve yatırımların daha kolay olacağını biliyoruz. Huzur olduğunda bu bölgeye daha kaliteli, daha bilgili, daha tecrübeli çalışanlar gelecektir. Bu bölgede huzuru kaçırdıkça doktorundan mühendisine ve daha önemlisi refahın da kaybolacağını bilmeliyiz."

Bitlis

Kentte 92 bin 258 öğrenci karne sevinci yaşadı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) İlkokulunda düzenlenen törende konuşan Bitlis Valisi Ahmet Çınar, öğrencilere kitap okumaları tavsiyesinde bulundu.

Çınar, "Çocuklarımız geleceğimiz, her şeyimizdir. Her biri bir dünyadır. Her biri ülkemize büyük katkılar verebilecek büyük bir potansiyeldir. Çocuklarımıza bu yönüyle bakıyoruz. Allah onları hem ailelerine hem vatanımıza hem de milletimize, ülkemize bağışlasın. Bize düşen onların en iyi şekilde eğitim almalarını sağlamak. Hayırlı, uğurlu olsun." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Hakkari Bitlis Muş Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Real Sociedad Real Madrid maçı CANLI izle! 26 Nisan Arda Güler'in Real Madrid maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Arda Güler GOL izle! Real Sociedad – Real Madrid Arda Güler GOL izleme linki var mı?
title