Haberler

Okullarda Karne Heyecanı

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde çeşitli sağlık sorunlarından dolayı okula gidemeyen 10 öğrenci, karnesini evinde aldı.

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde çeşitli sağlık sorunlarından dolayı okula gidemeyen 10 öğrenci, karnesini evinde aldı.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın "Evde eğitim hizmetleri" kapsamında çeşitli engelleri nedeniyle okula gidemeyen 10 öğrenci karne heyecanını evinde yaşadı.

Doğuştan bedensel engelli olan 12 yaşındaki Zehra Sude Şener'i evinde ziyaret eden Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun, burada yaptığı açıklamada, çeşitli sorunları nedeniyle evlerinde eğitim alan öğrencilerin karne heyecanına ortak olmak istediklerini söyledi.

Milli Eğitim Bakanlığının evde eğitim hizmetinin önemine dikkat çeken Akkoyun, şunları kaydetti:

"Okul öncesi, ilkokul, ortaokulu ve lise çağındaki özel eğitime ihtiyacı olan bireylerden, sağlık problemi nedeniyle örgün eğitim kurumlarından doğrudan yararlanamayacak durumda olanlara evde veya hastanede yatarak tedavi gördüğü sürede eğitim hizmeti veren Milli Eğitim Bakanlığı, evde ve hastanede eğitim hizmetleri yönergesi kapsamında eğitim verilmektedir. İlçemizde de 10 öğrencimiz devletimizin bu hizmetinden faydalanmaktadır. İlçemizde kurulan 25 özel eğitim sınıfında 100 öğrencimize en iyi şekilde eğitim verilmeye çalışılmaktadır."

Akkoyun, çocuklara eğitimleri için devletin bütün imkanlarının seferber ettiklerini belirtti.

Kaynak: AA / Güncel

Kahramanmaraş Elbistan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title