Haberler

Okullarda Karne Heyecanı

Diyarbakır, Bingöl ve Mardin'de karne dağıtımı nedeniyle tören yapıldı Üç ilde eğitim gören toplam 728 bin öğrenci karnelerini aldı Diyarbakır'da karne törenine katılan Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünde görevli polisler...

- Diyarbakır, Bingöl ve Mardin'de karne dağıtımı nedeniyle tören yapıldı

Üç ilde eğitim gören toplam 728 bin öğrenci karnelerini aldı

Diyarbakır'da karne törenine katılan Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünde görevli polisler çocukların karne sevincini paylaştı

Mardin'deki törende sıcak havaya dayanamayan bir öğrenci bayıldı

Eğitim öğretim yılının sona ermesi nedeniyle Diyarbakır'da 856 öğrencinin eğitim gördüğü merkez Bağlar ilçesindeki Selahaddini Eyyubi İlköğretim Okulu'nda karne dağıtım töreni yapıldı.

Törene katılan İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis Şube Müdürlüğü'nde görevli polisler de çocuklarla sohbet ederek çocukların karne sevincini paylaştı.

Törende konuşan Bağlar Kaymakamı Dursun Balaban, il genelinde 454 bin, Bağlar ilçesinde ise 88 bin öğrencinin karne aldığını söyledi.

Balaban, en büyük arzularının tüm öğrencilerin sağlıklı bir şekilde 2013-2014 eğitim öğretim yılında okullarında görmek olduğunu ifade ederek, velilerden beklentilerinin çocuklarını başka çocuklarla kıyaslamamaları olduğunu belirtti.

Çocukların en değerli varlıklar olduğunu vurgulayan Balaban, şöyle dedi:

"Çocuklarımızın her biri ayrı bir şahsiyet ve kişilik. Karnelerinde notları düşük olabilir ama inanıyorum ki veliler çocuklara gereken ilgi ve sevgiyi gösterirlerse karnelerdeki notlar yükselecektir. En değerli varlıklarımızı notlarla değerlendirmeyelim. Çünkü onları gelecekte başarılı yerlerde göreceğiz. Çocuklardan tatilde kendilerine çok dikkatli olmalarını rica ediyoruz. Tüm şoförlere de değerli varlıklarımız tatile çıktığından daha dikkatli araç kullanmaları tavsiyesinde bulunuyorum."

Balaban, tüm milli eğitim camiasına teşekkür ederek, başta öğrenciler olmak üzere, veliler ve öğretmenlere iyi bir tatil dönemi geçirmelerini diledi.

Balaban beraberinde İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdurrahman Sevgili ile çocuklara karne ve çeşitli hediyeler de verdi. Kaymakam Balaban, daha sonra öğretmenler odasına geçerek öğretmenlere öğrencilerin eğitimine sundukları katkılardan dolayı teşekkür ederek iyi tatiller diledi.

Veliler de okulun bahçesinde karne alan çocuklarının karnelerini almasını heyecanla bekledi.

Torununun karne heyecanına ortak olan Emine Çağır, okula gitme imkanına sahip olamadığını belirterek, "Biz cahil kaldık. Bari çocuklarımız ve torunlarımız okusun" dedi.

Bingöl

Mirzan Mahallesi'ndeki Yavuz Selim İlkokulu'nda 2012-2013 yılı eğitim ve öğretim yılının sona ermesi nedeniyle tören düzenlendi. Hedef 12 Projesi Koordinatörü Ömer Alaca, proje kapsamında yapılan faaliyetler hakkında bilgi verdi. Proje kapsamında yapılan kitap okuma etkinliğinde en fazla kitap okuyan öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

Törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, 411 okulda eğitim gören 62 bin 646 öğrenci ve 3 bin 400 öğretmenle eğitim-öğretim yılı maratonunu tamamladıklarını ifade etti.

Sarı, öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada, "Bugün okulunuzu bitirmenin sevincini, arkadaşlarınızla ailenizle ve bu sonuca ulaşmanızda büyük payı bulunan öğretmenlerinizle birlikte paylaşıyorsunuz. Emeklerinizin karşılığını bugün aldınız. Elinizdeki karneler bütün bir yılın karşılığı. Kiminiz üzülürken kiminiz seviniyor. Hayat da böyledir zaten. Sevinenlerin her geçen yıl çoğalması dileklerimle tüm öğrencilerimizi gönülden kutluyorum" dedi.

Konuşmaların ardından Vali İbrahim Taşyapan, öğrencilere karnelerini dağıttı. Karne dağıtımının ardından misafirlere, okul velileri tarafından hazırlanan yöresel yemekler ikram edildi.

Mardin

Mardin Valisi Ahmet Cengiz, 2012-2013 eğitim-öğretim yılının sona ermesi dolayısıyla öğrencilere karne verdi. Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu ile Fatih İlköğretim Okulundaki karne törenine katılan Vali Cengiz, öğrencilerle sohbet etti.

Milli Eğitim Müdürü Kuntoğlu, Mardin'de 924 okulda toplam 211 bin 815 öğrencinin karne heyecanı yaşadığını söyledi. İlkokul, orta ve lisede toplam 43 bin 958 öğrencinin ise mezuniyet sevincini yaşadığını belirten Kuntoğlu, öğrencilere tatillerini iyi değerlendirmeleri konusunda tavsiyelerde bulundu.

Kuntoğlu şunları söyledi:

"Başarı birden çok faktöre bağlı olarak ulaşılabilen bir süreçtir. Başarıya ulaşmada sorumluluk duyma, planlı çalışma, ulaşılabilir hedeflere sahip olma ve kararlı olma zorunluluğu vardır. Başarılı olmanın belki de en önemli aşaması kendine güvenmektir. Tatiller dinlenmeyi hak ettiğimiz dönemlerdir. ve elbette ki dinlenmek en büyük hakkınızdır. Ancak unutmayınız ki dinlenmek sadece boşa vakit geçirmek değildir. Tatil süresince bizi dinlendirecek aktivitelerin yanında zayıf olduğunuz konularda kendinizi takviye etmelisiniz. Daha da önemlisi kitap okuma alışkanlığı kazanmaya çalışmalısınız."

Karnelerin çocukların nasıl bir insan olduğunu değil, derslerindeki durumlarının nasıl olduğunu ortaya koyan bir belge olduğunu ifade eden Kuntoğlu, velilerin, çocukların karnelerini değerlendirirken onların kişiliklerini zedeleyici, özgüvenlerini yitirmelerine yol açacak, yargılayıcı üsluplardan kaçınmaları gerektiğini sözlerine ekledi.

Konuşmalardan sonra Vali Cengiz ve Milli Eğitim Müdürü Kuntoğlu, öğrencilere karnelerini verdi. Vali Cengiz, ayrıca başarılı öğrencilere de tablet bilgisayar hediye etti.

Öte yandan törende sıcak havaya dayanamayan 5. sınıf öğrencisi Methiye Arpacı bayıldı. Arpacı'ya müdahale eden öğretmenler öğrenciyi sınıfa götürdü. Arpacı'nın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. - Diyarbakır

Kaynak: AA / Güncel

Mevlüt Kuntoğlu Diyarbakır Bingöl Mardin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title