Haberler

Okullararası Kick Boks Şampiyonası Bolu'da Başladı

Bolu'da düzenlenen Okullararası Kick Boks Minikler Türkiye Şampiyonası, 30 ilden 420 sporcunun katılımıyla başladı.

Bolu'da düzenlenen Okullararası Kick Boks Minikler Türkiye Şampiyonası, 30 ilden 420 sporcunun katılımıyla başladı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Kick Boks Federasyonu tarafından Türkiye'de ilk kez yapılan 'Okullararası Kick Boks Minikler Türkiye Şampiyonası' 17 Temmuz Spor Salonu'nda başladı. Şampiyonaya 11-12 yaş grubunda 30 ilden 420 sporcu katıldı. Şampiyona açılışına Bolu Valisi Aydın Baruş, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Şahin Ertem, Türkiye Kick Boks Federasyonu Başkanı Salih Kayacı, daire müdürleri, sporcular, antrenörler ve hakem heyeti katıldı.

Türkiye Kick Boks Federasyonu Başkanı Salih Kayacı, Türkiye'de ilk kez düzenlenen bu şampiyonanın Bolu'da yapılmasından dolayı mutlu olduklarını söyledi. Bu müsabakaların Türk kick boksu açısından bir milat olduğunu dile getiren Kayacı, "Hedefimiz Türk gençliğine en iyi şekilde hizmet etmektir" dedi.

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ise Bolu'nun gelecekte bütün sporların yapıldığı bir kamp merkezi olacağını söyledi. Vali Aydın Baruş, sporun insanı hem fiziki hem de manevi kısmını güçlendiren bir uğraş olduğunu ifade ederek, "Spor sayesinde zinde bir vücuda ve dayanışma ruhuna sahip oluruz. Bu açıdan özellikle bu yaş grubundaki çocuklarımızın sporla uğraşmaları onların gelecekleri açısından bizlere son derece ümit veriyor. Aynı zamanda sporun birlik ve beraberliği güçlendiren bir uğraş olduğunu ifade etmek istiyorum. Burada gördüğümüz tablo Türkiye'nin birlik tablosudur" dedi.

3 gün sürecek şampiyonada 420 sporcu dereceye girebilmek için mücadele edecek.

- Bolu

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Alaaddin Yılmaz Türkiye Aydın Bolu Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title