Haberler

Okullar Arasındaki Nakil ve Geçiş Başvurusu, Temmuz, Ağustos, Eylül ve Şubat Aylarında Haftada Bir,...

-Öğrenciler için okullar arası nakil ve geçiş başvurusu, Temmuz, Ağustos, Eylül ve Şubat aylarında haftada bir, diğer aylarda ise ayda bir kez olmak üzere veli tarafından öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlüğüne yapılacak.

-Öğrenciler için okullar arası nakil ve geçiş başvurusu, Temmuz, Ağustos, Eylül ve Şubat aylarında haftada bir, diğer aylarda ise ayda bir kez olmak üzere veli tarafından öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlüğüne yapılacak.

Millî Eğitim Bakanlığı'ndan "Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. Buna göre, öğrenciler için nakil ve geçiş başvurusu, Temmuz, Ağustos, Eylül ve Şubat aylarında haftada bir, diğer aylarda ise ayda bir kez olmak üzere veli tarafından öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlüğüne yapılacak. Öğrencinin nakil şartlarını taşıması hâlinde başvurusu okul müdürlüğünce naklen gidilmek istenilen okul müdürlüğüne e-Okul sistemi üzerinden iletilecek. Onay veya ret işlemi nakil istenilen okul müdürlüğünce e-Okul sistemi üzerinden gerçekleştirilecek. Bir önceki yönetmeliğe göre ise, nakil ve geçiş başvurusu, veli tarafından her ayın son haftası mesai saatleri içerisinde öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlüğüne yapılıyordu.

-ÖĞRENCİYE AİT VERİLER, E-OKUL SİSTEMİ ÜZERİNDEN ALINACAK-

e-Okul sistemi üzerinden alınan nakil ve geçiş başvurularından, Temmuz, Ağustos, Eylül ve Şubat aylarında alınanlar her haftanın son iş gününde, diğer aylarda alınan başvurular ise takip eden ayın ilk iş gününde ilgili okul müdürlüğünce değerlendirilecek. Değerlendirmeyle ilgili tutanak, e-Okul sistemi üzerinden alınarak okul müdürü ve ilgili müdür yardımcısı tarafından imzalanıp dosyalanacak. Sonuç aynı gün okulda ilan edilecek ve öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlüğüne e-Okul ve veli bilgilendirme sistemi üzerinden bildirilecek. Öğrenciye ait veriler, e-Okul sistemi üzerinden alınacak.

-NAKİL VE GEÇİŞ BAŞVURUSU, TEMMUZ, AĞUSTOS, EYLÜL VE ŞUBAT AYLARINDA HAFTADA BİR YAPILACAK-

Okullar arasında nakiller, naklen gidilmek istenilen okulun alanında açık kontenjan bulunmasına bağlı olarak ilgili okul müdürlüklerince gerçekleştirilecek. Nakil ve geçiş başvurusu, Temmuz, Ağustos, Eylül ve Şubat aylarında haftada bir, diğer aylarda ise ayda bir kez olmak üzere veli tarafından öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlüğüne yapılacak. Öğrencinin nakil şartlarını taşıması hâlinde başvurusu okul müdürlüğünce naklen gidilmek istenilen okul müdürlüğüne e-Okul sistemi üzerinden iletilecek. Onay veya ret işlemi nakil istenilen okul müdürlüğünce e-Okul sistemi üzerinden gerçekleştirilecek. Başvuruların açık kontenjandan fazla olması hâlinde 9'uncu sınıflar için ortaokul veya imam-hatip ortaokuluna ait başarı puanı; diğer sınıflar için alt sınıf veya sınıflara ait yılsonu başarı puanlarının aritmetik ortalaması esas alınır ve puan üstünlüğüne göre kayıt ya da nakil yapılacak.

-SONUÇ AYNI GÜN E-OKUL VE VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMLERİ ÜZERİNDEN BİLDİRİLECEK-

e-Okul sisteminden alınan nakil başvurularıyla e-Okul kapsamında olmayan ortaöğretim kurumlarından gelen nakil başvuruları sınıf bazında oluşacak açık kontenjanlar; yargı kararına bağlı gelenler, şehit veya gazi çocukları ile yurtdışından gelen öğrenciler hariç olmak üzere şube öğrenci sayısı 30'u geçmeyecek şekilde belirlenerek değerlendirilecek. Temmuz, Ağustos, Eylül ve Şubat aylarında alınan başvuruların değerlendirilmesi her haftanın son iş gününde, diğer aylarda alınan başvuruların değerlendirilmesi ise takip eden ayın ilk iş gününde ilgili okul müdürlüğünce yapılacak. Nakil için başvuruda bulunan öğrenci sayısının açık kontenjandan fazla olması ve puanların eşitliği hâlinde, yaşı küçük olan öğrencinin nakli kabul edilecek. Değerlendirmeyle ilgili tutanak e-Okul sisteminden alınarak okul müdürü ve ilgili müdür yardımcısı tarafından imzalanıp dosyalanacak. Sonuç aynı gün okulda ilan edilecek ve öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlüğüne e-Okul ve veli bilgilendirme sistemleri üzerinden bildirilecek. Öğrenciye ait veriler, e-Okul sistemi üzerinden alınacak. Eski yönetmeliğe göre ise e-Okul sisteminden alınan nakil başvuruları, e-Okul kapsamında olmayan ortaöğretim kurumlarından gelen nakil başvurularıyla birlikte ikinci fıkrada belirtilen hükümler doğrultusunda takip eden ayın ilk iş günü içerisinde ilgili okul müdürlüğünce değerlendiriliyordu.

Yönetmelik bugün itibarıyla yürürlüğe girdi.

Kaynak: ANKA / Güncel

Eylül Politika Güncel Haberler

title