Haberler

Okulda Avrupa Değerleri Projesi"

"Okulda Avrupa Değerleri Projesi" kapsamında insan hakları, kadın-erkek eşitliği, çoğulcu demokrasi, çevre ve hoşgörü konularının ele alındığı çalıştaylara 70 öğretmen katıldı.

"Okulda Avrupa Değerleri Projesi" kapsamında insan hakları, kadın-erkek eşitliği, çoğulcu demokrasi, çevre ve hoşgörü konularının ele alındığı çalıştaylara 70 öğretmen katıldı.

Konuyla ilgili yapılan açıklamaya göre, Öğretmen Akademisi Vakfı (ÖRAV) ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle; İstanbul Bilgi Üniversitesi Avrupa Birliği Enstitüsü ve Jean Monnet Mükemmeliyet Merkezi tarafından hayata geçirilen "Okulda Avrupa Değerleri Projesi" kapsamında gerçekleştirilen çalıştaylar, Santralİstanbul Kampüsü'nde yapıldı.

Toplamda 70 öğretmenin katıldığı çalıştaylarda; temel hak ve özgürlükler, insan hakları, kadın-erkek eşitliği, çoğulcu demokrasi, çevre ve hoşgörü gibi temel değerlerin eğitim sistemine nasıl dahil edilebileceği üzerine fikirler ele alındı.

Eğitim sisteminin yanı sıra eğitimcilerin kişisel söz ve davranışlarının da önemine dikkat çekilen çalıştaylarda, öğretmenler de öğrencilerin bu yönde gelişimi için, sınıf içinde temel hak ve özgürlükler konusundaki metotlarla ilgili fikir alışverişinde bulundu.

Çalıştaylar süresince uzman ve akademisyenler tarafından verilen seminerlere katılım gösteren öğretmenlere sertifika verildi.

Proje kapsamında İstanbul genelinde 3 yılda 200 öğretmene ulaşılması planlanıyor.

Kaynak: AA / Güncel

Milli Eğitim Müdürlüğü Avrupa Birliği Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title