Haberler

Okul Önünde Yıkım Protestosu

Güncelleme:

Hasip Dinçsoy İlköğretim Okulu'nun yıkılacağı iddiası üzerine veli ve öğrenciler okulun önünde toplandı.

Esenler'de bulunan Hasip Dinçsoy İlköğretim Okulu'nun yeni eğitim ve öğretim yılı içinde yıkılacağı iddiası üzerine veli ve öğrenciler okulun önünde toplandı.

Veliler ve öğrenciler yeni okul yapılmadan okulun yıkılmasını istemediklerini ifade etttiler.

Veliler ve öğrenciler adına Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu'yla görüşen okul aile birliği üyesi Mehmet Kalyoncu, okulun bu yeni eğitim ve öğretim yılı içinde yıkılmayacağının müjdesini verdi.

Öğrenciler ve veliler kararı alkışlarla karşıladı.

Esenler Hasip Dinçsoy İlköğretim Okulu'nun 2011-2012 Eğitim ve Öğretim Okulu'nun yıkılacağı iddiası üzerine veliler ve öğrenciler sabah saatlerinde protesto için okulun önünde toplandı.

"YENİ OKUL YAPILANA KADAR HASİP DİNÇSOY İLKÖĞRETİM OKULU'NUN YIKILMASIN"

Protesto gösterisi yapan velilerden Aleynanur Kaval yeni okul yapılana kadar Hasip Dinçsoy İlköğretim Okulu'nun yıkılmaması gerektiğini söyledi. Başka bir veli Cem Vardar da "Okulun ne zaman yıkılacağını söylesinler bende anaokul gitmesi için yeni kayıt yaptırdığım kızımı başka bir okula göndereyim" ifadelerini kullandı.

YENİ OKUL YAPILMADAN HASİP DİNÇSOY İLKÖĞRETİM OKULU'NDA YIKIM YOK Aileler ve öğrenciler adına belediyeye giderek Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu'yla görüşen okula aile birliği üyesi Mahmut Kalyoncu, "Başkanımız ile görüşme yaptık. Başkanımızdan aldığımız söz bu yıl okul yıkılmıyor eğitim öğretim bu yıl devam edecek. Yeni okulumuzda yapılmadan bu okulu yıkmayacağına dair söz verdi. Güzel bir okul yapılacağının sözünü aldık" dedi. Öğrenciler ve veliler kararı alkışlarla karşıladı. Sevindikleri gözlenen öğrenciler okullarının bu yıl yıkılmadığı için çok mutlu olduklarını belirtirken, velilerde Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu'ya teşekkür etti. Hasip Dinçsoy İlköğretim Okulu'nun öğrencisi Ezgi Aydemir okulun yıkılmamasını istediğini belirterek, "Okul yıkılacaksa bize başka okul verilsin" dedi. Öğrenci İlayda Üstüntaş da depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle okul için yıkım kararın alındığını belirterek, okulun yıkılmamasını istediklerini belirtti. Üstüntaş başka bir okula gittiklerinide düzenlerinin bozulacağının ifade etti.

ESENLER BELEDİYEDEN YAZILI AÇIKLAMA YAPILDI Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Hasip Dinçsoy İlköğretim Okulu'nun yıkımının söz konusu olmadığını belirterek, "Herhangi bir yıkım söz konusu değil. Hasip Dinçsoy İlköğretim Okulu bu yıl da eğitim- öğretim hayatına devam edecek" dedi. Göksu, yeni bir okul yapılmadan Hasip Dinçsoy İlköğretim Okulu'nun yıkılmayacağını söyledi. Yazılı açıklamasında "Biz kimseyi mağdur edecek bir şey yapmayız" diyen Göksu, Hasip Dinçsoy İlköğretim Okulu ile ilgili başta öğrenciler olmak üzere kimsenin endişeye kapılmaması gerektiğini vurguladı.

Haber: Serpil KIRKESER - İstanbul - DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title