Haberler

Okul Öncesi Eğitimde Her Yer Derslik

Güncelleme:

2013-2014 eğitim öğretim yılının başlamasına kısa bir süre kala yeni yıla hazırlık amaçlı değerlendirme toplantıları devam ediyor.

17 ilçenin milli eğitim müdürlüklerinin okul öncesi eğitimden sorumlu şube müdürleri Vali Yardımcısı Eyüp Sabri Kartal'ın başkanlığında Valilik Binasında bir araya geldi.

Toplantı İl Milli Eğitim Müdürlüğü Temel Eğitim Şube Müdürü Ramazan Yürük'ün yaptığı sunumla başladı. 2011-2012 eğitim öğretim yılında 34 bin 5 olan okul öncesi eğitimdeki öğrenci sayısının 2012-2013 eğitim öğretim yılında 35 bin 911 seviyelerine çıktığını söyleyen Yürük, %3 seviyesindeki öğrenci artış oranını bu yılki kayıtlarda arttırmayı hedeflediklerini söyledi. Bazı ilçelerde göç vermeden dolayı geçen yıl önceki yıla göre öğrenci sayılarında düşmeler yaşandığını, il genelinde sınıfların doluluk oranının %71,6 seviyesinde bulunduğunu belirten Yürük, okul öncesi eğitim ücretlerinde de bu yıl indirime gittiklerini, anaokullarında tam gün eğitimin 100-250, yarım gün eğitimin 50-110, anasınıfında yarım gün eğitimin 0-65 TL. aralığında verileceğini, köy okullardaki anasınıflarının ise ücretsiz olacağını söyledi.

Vali Yardımcısı Eyüp Sabri Kartal, okul öncesi eğitimde amacın %100 okullaşma olması gerektiğini, bunun için gerekirse sokak sokak gezilerek çocuklara ulaşmak gerektiğini belirtti. Çocuklardaki bazı problemlerin bu dönemde alınacak basit önlemlerle çözülebileceğini, aksi halde çocuğun kaybedilebileceğini vurgulayan Kartal, problemmiş gibi gözüken bazı çocukların üstün yetenekli olabileceğini belirtti.

Okul öncesi eğitimde derslik sıkıntısının kullanılabilecek her alanın değerlendirilmesi ile aşılabileceğini belirten Kartal, büyük sitelerde kullanılabilecek ortak kapalı-açık alanlarda halk eğitimler marifetiyle okul öncesi eğitimin verilebileceğini, köylerde özel projelerle haftada 1-2 gün birkaç saat dahi olsa bu eğitimin verilebileceğini, özellikle göçten dolayı sınıf mevcutları düşen köy okullarının anasınıflarının kapatılmaması gerektiğini söyledi.

Okul öncesi eğitimde amacın sosyal çocuklar yetiştirmek olduğunu vurgulayan Vali Yardımcısı Eyüp Sabri Kartal, "Öğretmenlerin televizyon açıp çocukları yalnız bırakmalarını istemiyoruz. Sosyal etkileşimli oyunlar oynatılmalı. Sportif aktiviteler, özellikle jimnastik ve yüzme eğitimi vermek için halk eğitimle işbirliğine gidilebilir. Yüzme bilmeyen çocukların ölümünden biz de sorumluyuz." dedi.

Okul öncesi eğitimde TÜİK ile işbirliğine gidilerek çocuklara ulaşılması gerektiğini belirten Kartal, öğrenci sayısını arttıran okul yöneticilerinin ödüllendirileceği müjdesini de verdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Milli Eğitim Müdürlüğü Sabri Kartal Eyüp Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title