Haberler

Okul Koridorunda "Edebiyat Sokağı"

- Edirne'de bir okulun koridorları, sınıf kapıları ve duvarları Türk edebiyatından örneklerin sunulduğu bir konseptle düzenlendi Edirne Selimiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi koridorunda "Edebiyat Sokağı" oluşturuldu.

- Edirne'de bir okulun koridorları, sınıf kapıları ve duvarları Türk edebiyatından örneklerin sunulduğu bir konseptle düzenlendi Edirne Selimiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi koridorunda "Edebiyat Sokağı" oluşturuldu.Sokağın açılışında konuşan Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, edebiyatın hayatın her alanında yer aldığını söyledi.Edebiyatın edepten türediğini ifade eden Şahin, "Edebiyat bir ahlak, terbiye nizamıdır. Bir edebiyatçının suç işlediğini gördünüz mü? Tıpkı ses sanatçıları gibi onlar suç işlemekten arındırılmışlardır" dedi.Düşüncesini en doğru biçimde aktarmanın en kolay yolunun okumaktan geçtiğini ifade eden Şahin, "Hatip muhatabından mülhemdir. Hatibin muhatabından mülhem olması o edebi bilgisine bağlı, güzel ahlaklı, güzel içerikli, insanın beynini doyuran kelimelerdir. Bunlar da edebi metinlerdir. Karnı doyurmak bizim elimizde. Önemli olan beyni doyurabilmek. Beynin doyumluluğu sonsuzdur. Bu güzel algıları edebiyat öğretmenlerimizin aşılaması lazım" diye konuştu.Edirne Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan da hayatta yaşanan her duygunun, aşkın, hüznün, inancın, sevincin, ruhun kapısının edebiyata açıldığını ifade etti.Konuşmaların ardından Vali Şahin, Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın açılışını gerçekleştirdikleri "Edebiyat Sokağı" kütüphanesinden kitap seçerek bir süre okudu.Efsane pehlivan Koca Yusuf'un anlatıldığı kitabı seçen Vali Şahin, onun güreşteki efsanelerini anlattı. Tolstoy'un "Savaş ve Barış" kitabını tercih eden Başkan Gürkan da dünyada savaşların yerini barışın alması gerektiğini vurguladı. Mustafa Kemal Atatürk'ün "Mecbur kalınmadıkça savaş bir cinayettir" sözünü anımsatan Gürkan, kadına şiddetinde sonlanması için çağrı yaptı. - Edebiyat sokağına dönüştürülmüş okul koridoru-Edirne Valisi Dursun Ali Şahin açıklama-Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan açıklama-Edebiyat sokağından detaylar

Kaynak: AA / Güncel

Dursun Ali Şahin Recep Gürkan Selimiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title