Haberler

Albay Saldırısında Okula Operasyon! Cephanelik ve Gül Notu Çıktı

Güncelleme:

İstanbul polisi, seçim günü vurulan albay Altınbilek olayında yaptığı 2. operasyonda okulda 6 kilo patlayıcı buldu. Bulunan belgeler arasında Abdullah Gül'ün T.C'si çıktı.

İstanbul polisi seçim günü yaralanan albay Altınbilek soruşturmasında yaptığı ikinci operasyonda okul kantininde 5 kilo 800 gram patlayıcı ele geçirdi. Ele geçirilen belgeler arasında eski Cumhurbaşkanı Gül'ün kimlik numarası çıktı.

EYLEM HÜCRESİ ORTAYA ÇIKTI

Seçim günü oy kullanan emekli albay Fehmi Altınbilek'in eşiyle birlikte uğradığı silahlı saldırı olayını yürüten İstanbul Emniyeti, İstanbul'da bir eylem hücresini ortaya çıkardı.

Alınan bilgilere göre, 12 Mart döneminde Tokat Kızıldere'de Mahir Çayan ve 9 arkadaşının ölümüyle sonuçlanan askeri operasyon ile TİKKO lideri İbrahim Kaypakkaya'nın Tunceli'de yaralı yakalandığı operasyonları yöneten isim olan emekli albay Fehmi Altınbilek'e yönelik silahlı saldırı aydınlatıldı. Beşiktaş Balmumcu'daki saldırının ardından olaya el koyan İstanbul Emniyeti Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, elde edilen bilgiler ışığında önce E.N.Y adlı şüpheliyi aldı.

OPERASYON İÇİN DÜĞMEYE BASILDI

Bir noterde çalıştığı tespit edilen E.N.Y.'nin evindeki aramada, meskenin hücre evi olarak kullanıldığı anlaşıldı. Evde, saldırıda kullanılan elbiseler ile örgütsel dokümanlar bulundu. Genişletilen operasyon kapsamında, E.N.Y'nin bağlantılarını araştıran polis, dün Sabah ikinci operasyon için düğmeye bastı.

6 KİLO PATLAYICI

Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Altınbilek ve eşine yönelik silahlı saldırıyı gerçekle E.N.Y.'yi olay yerine getiren ve aynı örgüt içinde yer aldığı anlaşılan Ali kod adını kullanan S.K.'yi esenler'de gözaltına aldı. Eylemcilerin, uzun yıllardır silahlı faaliyeti görülmeyen Maoist Komünist Parti'nin (MKP) İstanbul'da yeniden oluşturulmasında görev aldıkları anlaşıldı. S.K. gözaltına alınırken, bir ilkokulun kantininde yapılan aramada, yeni eylemlerde kullanılacağı değerlendirilen 3 kilo 800 gram TNT ile 2 kilo dinamit bulundu.

Kantinde görevli bir kişinin motorcu S.K. ile bağlantısının olduğu anlaşıldı. Operasyonlarda ayrıca, telsizler, çelik yelekler, patlayıcı düzeneklerinde kullanılacak fünyeler, fişekler ve polis kimliği ele geçirildi. Ayrıca, daha önce ele geçirilen iki tabancanın dışında bir tabanca daha bulundu. Her 3 tabanca da kriminal inceleme için laboratuvara gönderildi.

ABDULLAH GÜL NOTU

Polisin yaptığı araştırmalarda, hücre evinde 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e ait olduğu değerlendirilen T.C. kimlik numarası ve üzerinde "11 haneli A.G." yazan el yazısı bir not da bulundu. Evde ayrıca, silahlı saldırıda yaralanan Altınbilek'in oğluna ait olduğu anlaşılan ve üzerinde özel bir araca ait plaka ile marka yazan bir not da tespit edildi. (Kaynak: Milliyet)

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Abdullah Gül Mahir Çayan İstanbul Tokat Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (20)

Yalancı:

Abdullah Gül AKP ile kopma noktasına geldi. Birileride ''SEN MİSİN BİZDEN KOPAN. AL SANA BOMBA'' demek istiyor sanırım.

86
16
yanıtYanıtla
Lise 3:

Teröristi öldürüp meydanda bir kaç gün sergileyecen ki, kimse bir daha cüret bile etmeyecek. Sen ne yapıyon. içerde besliyon.

24
75
yanıtYanıtla
önce iman:

helal olsun polisimize. . . terör örgütlerinin korkulu rüyasıdır bizim kahraman türk polisimiz. . .

18
74
yanıtYanıtla
alideliveli07:

CHP''nin silahlı kanadı DHKP-C''nin yan kuruluşu! Kızıl basın bunu da yazın.

13
71
yanıtYanıtla
demokrat:

Haberin en önemli kısmı not halinde kalıyor. Bu şimdi Gülü karalama kampanyası mı, ERGENEKONun mimarları mı yine işbaşında? Ben paralelı doğuda sürgünde zannediyordum. Yoksa yalnız yolsuzluğu aydınlatanlar sürgünde olmasın.

70
2
yanıtYanıtla
nur:

Abdullah GÜL''e mi mal etmeye çalışıyorlar?

56
4
yanıtYanıtla
YorumcumobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Terör orgutü c4 kullanir.tnt devlet işi

54
5
yanıtYanıtla
VAZGEÇME:

:) dk 1 gol 1. o kitap çıkmayacaktı :) şimdi gülü karalayıp kendilerini aklayacaklar he. . Millet artık uyanıyor yavaş yavaş ama çok yavaş :) akp yolsuzluk devri kapanacaktır artık. kimse korkmasın bu ülke bundan daha fazla kötü duruma düşmez. moğol istilası gibi yakıp yıktılar heryeri. düşünen bir milletin aciz tembel üşengeç torunlarıyız. toprak bizim olmasa da olur adamlar yol yaptı dimi :( yazıkk

52
3
yanıtYanıtla
siyah kalem:

abdullah gül kaçarken düşürmüştür :))

22
5
yanıtYanıtla
ders:

karalama kampanyasına başladılar. Allah sonumuzu hayr eylesin. Gavurlar iş başında

18
2
yanıtYanıtla
Tüm 20 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title