Haberler

Oktay Vural: Gezi Parkı Eylemleri Derin Odakların İşi

Güncelleme:

Gezi Parkı olaylarıyla ilgili konuşan MHP Grup Başkan Vekili Vural, Başbakan Erdoğan'a hak vererek "Gezi Parkı eylemleri derin odakların işi" dedi.

MHP Grup Baş­kan Ve­ki­li Ok­tay Vu­ral, çö­züm sü­re­ci, Ge­zi Par­kı olay­la­rı ve ye­rel se­çim­ler hak­kın­da Bugün gazetesine çarpıcı açıklamalarda bulundu. Ge­zi Par­kı olay­la­rın­a par­ti ola­rak de­ğer­ler ek­se­nin­den bak­tık­la­rı­nı be­lir­ten Vu­ral, "Gezi Parkı eylemleri derin odakların işi" dedi.

Başbakan Erdoğan da Gezi Parkı eylemleriyle ilgili açıklamalarında sık sık "dış mihrakların işi, faiz lobisinin oyunu" ifadelerini kullanmıştı.

İşte Vural'ın Bugün'e yaptığı o açıklamalar

"DEĞERLER EKSENİNDEN BAKTIK"

"Ge­zi Par­kı olay­la­rın­da biz bi­raz da­ha de­ğer­ler ek­se­nin­den bak­tık. Ge­zi Par­kı ek­se­nin­de oluş­tu­ru­lan muhalefet sa­de­ce ora­da­ki mu­ha­le­fet de­ğil­di. Top­lu­mun ge­ne­lin­de şi­ka­yet ko­nu­la­rı var­dı. O şi­ka­yet ko­nu­la­rın­da biz de­mok­ra­tik ba­rış­çıl bir şe­kil­de ya­pı­lan iti­raz­la­rı de­ğer­ler ekse­nin­de doğ­ru gör­dü­ğü­mü­zü ifa­de et­tik. Ama mü­da­ha­le­nin bo­yu­tu ve mar­ji­nal­leş­ti­ri­le­rek şid­det sar­ma­lı­na so­kul­ma­sı­nı doğ­ru bul­ma­dık.

"GEÇMİŞTEN TECRÜBELERİMİZ VAR"

Çün­kü bi­zim geç­miş­ten de tec­rü­be­le­ri­miz var. Bu olay­lar baş­ka de­rin mer­kez­le­ri dev­re­ye so­kar. Pro­vo­kas­yon­lar yö­nü­nü de­ğiş­ti­rir ve bu­nun­la top­lum hu­zu­ru­nu bo­zan bir an­la­yış yer­leş­ti­ril­me­ye baş­la­nır. Bu­nun bir­ta­kım mü­da­ha­le­ler­le de yön­len­di­ril­di­ği­ni dü­şü­nü­yo­ruz. Bir ta­kım mar­ji­nal un­sur­la­rın bu sü­re­ce da­hil ol­ma­sı­nı te­min et­mek."

"SOKAK EYLEMLERİ KESİNLİKLE KABUL EDİLMEZ"

"Bu bir si­ya­set mü­hen­dis­li­ği idi. Baş­tan böy­le mi plan­lan­dı onu çok bil­mi­yo­rum ama bir­ta­kım fai­li meç­hul ko­nu­lar var. Öte yan­dan sa­bah mü­da­ha­le eden kim? Ta­li­ma­tı ve­ren kim? Ya­kan kim? '3 ay ön­ce­den bil­gi sa­hi­biy­di­k' de­ni­li­yor. Ni­ye en­gel­len­me­di?

"SÜRECİ DERİN MERKEZLER YÖNETTİ"

Yi­ne o sü­reç üzerinden si­ya­si ma­ni­pü­las­yon­lar ya­pı­lı­yor. Biz MHP ola­rak 'So­kak ey­lem­le­ri ke­sin­lik­le ka­bul edi­le­me­z' de­dik. Ten­ce­re ta­va ça­lan­la­rı ih­bar edin, bun­lar te­rö­rist­tir gi­bi öte­ki­leş­tir­me yak­la­şım­la­rı­nı da doğ­ru bul­ma­dı­ğı­mı­zı söy­le­me­li­yim. Asıl prob­lem öte­ki­leş­tir­me. Kar­şı ta­ra­fı dış­la­yan, ça­tış­tı­ran ve hor gö­ren bir yak­la­şım tar­zı. O ba­kım­dan biz sağ­lık­lı bir nok­ta­da dur­du­ğu­mu­zu dü­şü­nü­yo­ruz. O sü­re­cin bir­ta­kım de­rin mer­kez­ler ta­ra­fın­dan yön­len­di­ril­di­ği­ni dü­şü­nü­yo­rum."

"ÇÖZÜM SÜRECİNDE HALK KANDIRILIYOR"

Çö­züm sü­re­ci­ni de­ğer­len­di­rir­ken mil­let­ten ger­çek­le­rin giz­len­di­ği­ni id­di­a eden Vu­ral, "Yurt ­dı­şı­na çe­ki­lin­ce sü­reç baş­lar de­nil­di. Son­ra, 'Si­lah­la­rı­nı bı­rak­sın­lar git­sin­ler, ar­dın­dan si­lah­la­rıy­la git­sin­le­r' de­di­ler. Şim­di ise 'Si­lah­la­rıy­la kal­sın­la­ra­' dön­dü­" di­ye ko­nuş­tu.

"Şu an­da si­lah­lı te­rör ör­gü­tü si­lah­la­rıy­la Tür­ki­ye­'de ve meş­ru. Do­la­yı­sıy­la mil­let hep kan­dı­rıl­dı. Bu sü­reç­te gö­rül­mek­te­dir ki çö­züm Öca­la­n'­ın çö­zü­mü. Öca­la­n'­ın çö­zü­mü de KCK top­lum ör­güt­len­me mo­de­li­di­r" di­yen Vu­ral şöy­le de­vam et­ti:

"AB ÜYE­Lİ­Ğİ­Mİ­ZE BEN­Zİ­YOR"

"15 Ağus­tos 2009'da söy­len­di. Bu aşa­ma­ya git­mek için 3 aşa­ma öne­ril­di. Bi­rin­ci­si ateş­kes, ikin­ci aşa­ma ya­sal ana­ya­sal gü­ven­ce­ler sta­tü me­se­le­si, üçün­cü aşa­ma da PKK'­ya af ve si­ya­set yap­ma. Bu­gün gel­di­ği­miz nok­ta­da bir­ta­kım mah­fil­ler­de KCK'­nın ku­ru­lu­şun­dan tu­tun Os­lo­'da ya­pı­lan gö­rüş­me­le­rin hep­si pa­ra­lel dev­let oluş­tur­mak için atı­lan adım­lar­dır. Ucu açık mü­za­ke­re­ler. Bi­zim AB üye­li­ği­mi­ze ben­zi­yor.

"BU SÜREÇ TÜRKİYE'YE BEDEL ÖDETTİRİYOR"

Bu sü­reç Tür­ki­ye­'ye be­del ödet­ti­ri­yor. So­nuç­ta gel­di­ği­miz nok­ta­da ben­ce Tür­ki­ye 4 par­ça­lı Kür­dis­ta­n'­ı in­şa edi­yor. Bu­nun böl­ge­de ya­şa­yan in­san­lar ta­ra­fın­dan tas­vip edil­di­ği­ni ka­bul et­me­miz müm­kün de­ğil. Çün­kü ora­da­ki in­san­lar PKK'­nın bu­ra­da­ki ha­ki­mi­ye­tin­den ra­hat­sız. PKK fii­li ola­rak bu­ra­da tek ha­kim ol­du. Kürt kö­ken­li in­san­lar PKK'­ya tes­lim edil­di. MHP ola­rak biz da­ha çok sü­re­cin si­ya­si so­nuç­la­rı üze­rin­de odak­la­nı­yo­ruz. El­bet­te kan ak­ma­ma­sın­dan mem­nu­ni­yet du­yu­yo­ruz ama dev­le­ti ve mil­le­ti ye­ni­den ta­nım­la­yan bu si­ya­si sü­reç ile­ri­de bi­ze da­ha bü­yük be­del­ler ödet­ti­rir."

"BÜYÜKŞEHİR YASASI BİZİM LEHİMİZE"

Ye­rel se­çim ça­lış­ma­la­rı­nın star­tı­nı ver­dik­le­ri­ni be­lir­ten Ok­tay Vu­ral, "Ba­lı­ke­sir, Is­par­ta, Ak­sa­ray ve Gi­re­su­n'­da aday­la­rı­mız be­lir­len­di. Aday­la­ra mer­kez ka­rar ve­rir­ken her ha­lü­kar­da halk­tan al­dı­ğı­mız na­bız yok­la­ma­la­rı da et­ki­li olu­yor. An­cak teş­ki­la­tın mu­ta­ba­ka­ta var­dı­ğı aday var­sa mer­kez bu­na onay ve­ri­yo­r" de­di. İs­tan­bul ada­yı için bir­kaç ki­şiy­le gö­rüş­tük­le­ri­ni be­lir­ten Vu­ral, "An­ka­ra için Man­sur Be­y'­in (Ya­vaş) ol­ma­ya­ca­ğı­nı ge­nel baş­ka­nı­mız açık­la­mış­tı­" ifa­de­si­ni kul­lan­dı.

Ye­ni Ye­rel Yö­ne­tim­ler Ya­sa­sı­'n­da köy­le­rin bü­yük­şe­hir­le­re da­hil edil­me­si­nin MHP'­nin avan­ta­jı­na ola­ca­ğı­nı sa­vu­nan MHP Grup Baş­kan Ve­ki­li şun­la­rı söy­le­di: "Ta­bii bu­ra­da önem­li olan va­tan­da­şın se­çim­de ver­dik­le­ri oy­la ne­yi na­sıl et­ki­le­ye­cek­le­ri­ni, ne ya­pa­cak­la­rı­nı iyi al­gı­la­ta­bil­mek. Çün­kü ye­rel se­çim­le­rin de bir si­ya­si so­nu­cu me­sa­jı ola­cak. Cum­hur­baş­kan­lı­ğı ve ge­nel se­çim­ler var. Bu se­çim­le­rin bir me­saj ol­ma­sı ge­rek­ti­ği­ni va­tan­da­şı­mı­za ifa­de edi­yo­ruz."

MHP'NİN SON OY ORANI

Bir ön­ce­ki ye­rel se­çim­de oyla­rı­nın yüz­de 14 ol­du­ğu­nu ha­tır­la­tan Vu­ral, "Son yap­tı­ğı­mız öl­çüm­ler­de par­ti­miz yüz­de 16-20 ara­sı oy alı­yor" di­ye ko­nuş­tu.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Oktay Vural Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title