Haberler

Oktay Ekşi, Erdoğan'a Hakaret Davasından Hakim Huzurunda

Haber-Kamera: Yüksel KOÇ / İSTANBUL DHA CHP eski milletvekili Oktay Ekşi, Hürriyet Gazetesi'nde 2010 yılında yazdığı bir yazıda o zaman Başbakan olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eski Enerji Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Veysel Eroğlu'na 'Kamu görevlisine basın yoluyla hakaret" ettiği gerekçesiyle 8 yıla kadar hapis cezası istemiyle hakkında açılan davanın ilk duruşmasına katıldı.

Haber-Kamera: Yüksel KOÇ / İSTANBUL DHA

CHP eski milletvekili Oktay Ekşi, Hürriyet Gazetesi'nde 2010 yılında yazdığı bir yazıda o zaman Başbakan olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eski Enerji Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Veysel Eroğlu'na 'Kamu görevlisine basın yoluyla hakaret" ettiği gerekçesiyle 8 yıla kadar hapis cezası istemiyle hakkında açılan davanın ilk duruşmasına katıldı.

Bakırköy 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasına Oktay Ekşi, avukatları Köksal Bayraktar ve Şehnaz Doğan Yüzer ile birlikte katıldı.

Oktay Ekşi milletvekili dokunulmazlığına sahip olduğu için bugüne kadar görülemeyen davanın ilk duruşmasında, şikayetçiler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Taner Yıldız'ı temsilen Avukat Ferah Yıldız, Veysel Eroğlu'nu temsilen de Avukat Sedef Öztürk hazır bulundu.

'YAZIMIN ETKİSİNİ KUVVETLENDİRMEK AMACIYLA O BÖLÜMÜ EKLEDİM'

Davaya konu yazıyı yazdığı sırada Hürriyet Gazetesi'nin başyazarı olduğunu belirten Ekşi, gazetenin taşra nüshası geldikten sonra yazının sonuç bölümünün güçlü olmadığı için değiştirdiğini belirtti. Yazının değiştirilen halinin şehir baskısında yayınlandığını belirten Ekşi, 'Köşe yazımın taşra nüshasında davaya konu bölüm mevcut değildi. Yazımın taşra nüshasını okuduğumda sönük bir bitişe sahip olduğunu gördüm. Yazımın etkisini kuvvetlendirmek amacıyla yazının son kısımlarını o ibareyi ekledim. Köşe yazımın geneli okunduğunda yazının genelinde söz konusu ibare dışında herhangi bir kızgın, saldırgan bir ibare kullanılmadığı görülecektir. Olay tarihinde 2000'i aşkın akarsuyun kullanım hakkı şirketlere verilmişti. Bu şirketlerin HES'lerden sağlayacağı enerji ülke toplam enerjisinin ancak yüzde 2'sini karşılayacak miktarda idi. Yüzde 2 enerji miktarına karşılık doğanın bu derece tahrip edilmesini doğru bulmadığımdan söz konusu yazıyı kaleme almıştım" dedi.

Yazının tepki alması üzerine yeni bir yazı yazdığını belirten Ekşi, 'Amacımın birilerine hakaret olmadığını göstermek için yeni bir yazı yazdım. Hatırladığım kadarıyla yazımda, 'kimseyi rencide edecek şekilde hareket etmedim. Ancak buna karşın yine de birileri rencide olmuş ise özür dilerim' şeklinde bir ibare kullandım. Gerçekten de söz konusu ibare herhangi bir kimseyi somut olarak hedef almamış olup, bur anlayıştan söz edilmektedir, 'boşver' anlamında kullanılmış bir ibaredir" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Enerji Bakanı Taner Yıldız'ın Avukatı Ferah Yıldız, sanıktan şikayetlerinin devam ettiğini belirterek, 'Söz konusu ibarenin mecazi anlamı söz konusu olamayacağından söz konusu ibarenin hakaret ve küfür olarak anlaşılması gerekir" dedi.

Oktay Ekşi'nin Avukatı Köksal Bayraktar ise kovuşturmanın genişletilmesi talepleri için süre verilmesini istedi.

Duruşma eksiklerin giderilmesi için ertelendi.

Oktay Ekşi duruşma çıkışı gazetecilere yaptığı açıklamada şunları söyledi:

'2010 yılının ekim ayının sonlarında çıkmış bir yazım vardı; HES'lerle ilgili hükümet politikalarını eleştiren bir yazım vardı. Onun içinde Türkiye'de satılmadık bir şey kalmadı manasına gelen bir cümlem söz konusuydu. Bu bir zihniyeti eleştiren cümleydi"

'O nedenle hakkımda dava açılmış idi. Ama milletvekilliğim yüzünden ceza davası ertelenmişti dokunulmazlık sonucu. Milletvekilliğinden sonra ilk duruşma bugündü ona geldim, ifademi verdim.ö Bunun kimseye hakaret içeren bir cümle olmadığını, mecazi bir anlam ifade ettiğini, bir eleştiri olarak kullanılmış bir cümle olduğunu söyledim. Ona ilişkin savunmamı yaptım. ve duruşma ertelendi"

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Veysel Eroğlu Taner Yıldız Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir? Lila Kağıt halka arz oldu mu? Lila Kağıt katılım endeksine uygun mu? HALKA ARZ TAKVİMİ 26 Nisan hangi burç? 26 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 26 Nisan tarihi hangi burç olur? ÇÖL TOZU SON DAKİKA! Çöl tozu nedir? Çöl tozundan nasıl korunulur, zararları ne? Brighton - Manchester City maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? Brighton- Manchester City maçı kaç kaç bitti? #9917 KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title