Haberler

Öğretmenlik Yolunda Örnek Başarı

İzmir’in Bayraklı ilçesinde, maddi imkansızlar nedeniyle liseyi açıktan bitirmek zorunda kalan 25 yaşındaki Hülya Kuzey, azmedip örnek bir başarı sergileyerek Marmara Üniversitesi Türkçe Öğretmenliği bölümünü kazandı.

İzmir'in Bayraklı ilçesinde, maddi imkansızlar nedeniyle liseyi açıktan bitirmek zorunda kalan 25 yaşındaki Hülya Kuzey, azmedip örnek bir başarı sergileyerek Marmara Üniversitesi Türkçe Öğretmenliği bölümünü kazandı.

Bayraklı ilçesinde yaşayan 25 yaşındaki Hülya Kuzey, ailesinin maddi imkansızları nedeniyle liseye gidemedi. Bu yüzden ailesine kırılan, ancak elinden bir şey gelemeyen Kuzey, Orta Doğu Teknik Üniveritesi'nde (ODTÜ) okuyan abisinin, "Liseyi açıktan oku. Başaracaksın" önerisiyle harekete geçerek, açık liseye kaydını yaptırdı ve başarıyla mezun oldu. Hülya Kuzey, daha sonra üniversite sınavları için arkadaşlarından duyduğu Bayraklı Belediyesi Gençlik Merkezi'nde (BAYGEM), eğitim almaya başladı. Günlerce azmeden ve sınavlara giren Kuzey, Lisans Yerleştirme Sınavı'ndan (LYS) iyi bir puan aldı. Daha sonra bu puanla tercih yapan Kuzey, Marmara Üniversitesi Türkçe Öğretmenliği bölümünü kazandı.

BURS BEKLİYOR

Ailesinin durumunun iyi olmadığını bu yüzden de sıkıntılı günler geçirdiğini belirten Hülya Kuzey, hayatı boyunca hiç bir zaman olumsuz düşünmediğini ifade etti. Kuzey, "Çok çalışarak neler yapılabileceğini hem gördüm hem de etrafımdaki insanlara gösterdim. Belediyenin kursuna giderken hocalarıma daha çok soru sordum. Kurs bitimlerinde yanlarına gidip anlamadığım konuları sordum. Evde hep çalıştım. Yılmadım. Sonunda başardım. Ev kızıyken şimdi 4 yıl sonra öğretmen olacak noktaya geldim. Aldığım puanla ilk 4 bin kişinin arasında girmeyi başardım. Şimdi beni bekleyen zorluklar olduğunu biliyorum. Burs talebim var. Çünkü ailemin bana destek vermesi çok zor" dedi.

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ da, BAYGEM sayesinde birçok öğrencinin hayallerine kavuştuğunu belirterek, "Bu yıl BAYGEM'de yüzde 100 başarıya ulaştık. Bu bizi çok mutlu etti. Hülya kızımız maddi imkansızlara rağmen okudu, çalıştı ve kazandı. Hayallerine ulaştı. O çok iyi bir örnek. Bir insanın istediği zaman neler yapabileceğini bize gösterdi. Kendisine

başarılar diliyorum" dedi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Marmara Üniversitesi Orta Doğu Bayraklı İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title