Haberler

Öğretmenlik Hayali "Kopya" İddiasıyla Son Buldu

Güncelleme:

2010 KPSS'de, cevap kağıdına işaretlediği şıkların sınava giren başka kişiyle eşleşmesi yüzünden kopya çektiği gerekçesiyle sınavı iptal edilen Bilge Alkaya, hakkını geri istiyor.

Sakarya'da 2010'da Kamu Personeli Seçme Sınavı'na ( Kpss ) giren Bilge Alkaya'nın, cevap kağıdına işaretlediği şıkların aynı sınava giren başka kişiyle birebir eşleşmesi üzerine kopya çektiği gerekçesiyle sınavı iptal edildi.

Alkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2010 KPSS sonuçlarına göre, genel-yetenek ve genel-kültür kısmında yıldız işareti olduğunu, eğitim bilimleri kısmında ise netlerinin hesaplandığını söyledi. P10 puan türünün 39 civarında olduğunu, P3 puan türünün ise genel-kültür ve genel-yetenek olmadığı için hesaplanmadığını vurgulayan Alkaya, "Sayfanın en altında 'KPSS'de kopya çektiğiniz gerekçesiyle sınavınız iptal edilmiş' diye açıklamışlar" dedi.

"GENEL KÜLTÜR VE GENEL YETENEK KISIMLARINDA KOPYA ÇEKİLDİ"

Alkaya, toplu açılış töreni için Sakarya'ya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a 14 sayfalık mektup verdiğini anımsatarak, konunun gerekli birimlere iletileceği bilgisini aldığını kaydetti. 2010 KPSS'de asıl kopyanın genel-kültür, genel-yetenek kısmında yapıldığını fakat eğitim bilimlerinin iptal edildiğine dikkati çeken Alkaya, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ekmeğimi kazanmak için fındık tarlasında çalıştım. Bundan erinmiyorum fakat öğretmenlik mesleğini yapmak istiyorum. Benim gibi birçok farklı işte çalışan arkadaşım var, bu mağduriyetlerin giderilmesi gerekiyor. 2011'de de bu sınava girdim, 80 aldım, puan 81'de kapattı. O zaman da 'nasip değilmiş, kontenjanlar bu kadarmış' dedik. 2010'da yapılan kopya olayına nedense 'nasip değilmiş' diyemiyorsunuz. Benim gibi yaklaşık 5-6 yıldır çalışan, çabalayan insanlar var. Çalışmıyoruz, birebir KPSS'ye hazırlanıyoruz, çalışmadığımız için de ailemize yük oluyoruz. Bunlar da KPSS'nin görünmeyen bambaşka yüzleri."

"40 BİN ATAMA İSTİYORUZ"

Alkaya, 2011'den beri atanmak için çabaladığını dile getirerek, "Sayın Cumhurbaşkanı ve Başbakanımız'dan hem 2010'u unutturması hem de ağlayan yüzlerin gülmesi için bu ay branşa adaletli 40 bin atama istiyorum. Hepsi atansın, yerini bulsun. Öğretmenler de çocuklar da mutlu olsun" şeklinde konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Sakarya KPSS Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (2)

SON SINIF ÖĞRETMEN ADAYImobilWeb@haberler.com:

Bu cok saçma bu kiz magdur olmus olabilir 2010 da ama magduriyetini 2014 kpss puaniyla 40 atama yaparak giderin demesi cok IRONIK Bi kere 2014 de sinava girenlerin hepsi 2010 daki kopya olayindan magdur olmadi 2014 sinava girenlerin cogu 2014 de 2013 de 2012 de 2011 de mezun olanlarda girdi 2014 kpss ye onlarin 2010 daki mağduriyetle alakasi yok 2010 kpss de magdur olan cogu aday belkide 2014 de sinava bile girmedi umudu olmadigi icin birakti belkide 2010 da ki mağduriyet 2014 de mezun olup sinava girenleri atayarak giderilmes GERCEKTEN o sene sinava girip magdur olanlar tespit edilip onlarim mağduriyeti giderilsin 2010 magduriyetini gidermek icin cogu 2014 de mezun olup sinava girenlere girenlere atama istenmesi kadar IRONIK bisey olamaz 2014 puaniyla 55 bin atama yapildi zaten sinava girecek olan 350 bin aday Sinavdan once secim atamasi istemiyor donem sonu atama ihtiyac atamasi degil secim populizmidir çünkü atanip ertesi gun goreve baslamiycak sinava girenler gibi eylulde basliycaksa bu nerden ihtiyac atamasi oluyor bu dupe düz SECIM POPULIZMI ve SINAVA GIRECEK 350 BIN ADAYA DA HAKSIZLIK OLUR

0
13
yanıtYanıtla
SAKARYA ADAmobilWeb@haberler.com:

Yazık çok yazık gerçekten. Gerçekleri görmen umarım senin çok geç olmaz son sınıf öğretmen adayı.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title