Haberler

    Öğretmenlerin Hayalleri Gerçek Oluyor

    24 Kasım 2015'te başlayan ve yaklaşık bir aylık sürede binlerce öğretmenin 'hurriyet.com.tr' üzerinden paylaştığı başvurular arasından, halk oylaması ve özel jüri tarafından belirlenen 24 hayal gerçeğe dönüştürülüyor.

    24 Kasım 2015'te başlayan ve yaklaşık bir aylık sürede binlerce öğretmenin 'hurriyet.com.tr' üzerinden paylaştığı başvurular arasından, halk oylaması ve özel jüri tarafından belirlenen 24 hayal gerçeğe dönüştürülüyor. Şimdiye kadar Mardin, Isparta, Diyarbakır Silvan, Bitlis Uludere ve Gaziantep Nizip'ten gerçekleşen beş hayal şöyle:

    Proje duyurusunun yapıldığı ilk gün Mardin Midyat'taki Söğütlü Fatih Ortaokulu Fen ve Teknoloji Öğretmeni Yusuf Kaplan, en büyük hayalini tüm Türkiye'yle şu sözlerle paylaştı:

    "Bilime yüksek derecede ilgili öğrencilerim var. Geçen yıllarda proje yarışmalarında dereceler aldılar, kendi başlarına bilim şenliği düzenlediler. Maalesef öğrencilerin coğrafi ve maddi açıdan kısıtlı olduğu, dış gelişmelere kapalı bir ortamdayız. Farklı deneyimler kazanmaları için geçen yıl TÜBİTAK'ın desteklediği bilim merkezleri gezisine başvuracağımı ve eğer çıkarsa onlara bir bilim merkezini gezdireceğimi söylemiştim. Maalesef binlerce başvuru içerisinden bizimki değerlendirmeye alınmadı. Öğrenciler çok istedi ve olmayınca benim içimde ukde kaldı."

    MİDYAT'TAN POLATLI'YA GELDİLER

    Yusuf öğretmenin paylaşımı tüm Türkiye'yi etkiledi ve halk oylamasından geçti. Daha sonra özel jürinin değerlendirmesiyle gerçekleştirilecek 24 hayalden biri oldu. Yusuf öğretmen ve 20 öğrencisi 27-28 Mart'ta Anadolujet ile Ankara'ya geldi.Yusuf öğretmen, meslektaşı Duygu Bozkul ile birlikte sınıfının hayalini gerçekleştirdi. Midyatlı öğrenci ve öğretmenler, Polatlı Belediyesi Uluğ Bey Bilim ve Gökevi ile ilçenin tarihi ve kültürel yerlerini gezdi. Yusuf öğretmen, "24 Kasım gecesi saat 24.00'ten sonra hurriyet.com.tr'ye girdim. İlk dikkatimi çeken, '24 Kasım, 24 Hayal' başlığı oldu. Hiç düşünmeden, aklımdan ilk geçen hayali paylaştım. Onlarca başvuru ve hayal vardı. Hiç umudum olmamasına rağmen şansımı denedim. Kampanya yapmadım, kimseye duyurmadım ve oy verdirmedim. 2016 Ocak ayının sonuna doğruydu. Kardiyo yapıyordum, telefonum çaldı. Hürriyet'ten arandığımı ve 24 hayalden birinin de benimki olduğunu öğrendim. Koşu nedeniyle zaten hızlı atan kalbim, göğüs kafesimden fırlayacak gibi oldu. Gezi için bilim fuarında görev alan, TEOG'da fen bilimlerinde başarılı ve bilim merkezini görmeyi çok isteyen öğrencileri seçtim. Velilerle okul yönetimimiz hayalimi ve gezimizi çok destekledi. Bir hayal şansım daha olsa öğrencilerimi CERN'e götürmek isterdim. Bizlere bu imkanı sunan, hayallerimizi gerçekleştiren Hürriyet'e çok teşekkür ediyoruz. Ulaşımımızı sağlayan Anadolujet'e, Polatlı Belediyesi'ne de misafirperverliği ve tüm imkanlarını bizlere sonuna kadar açtığı için minnettarız" dedi.

    HÜRRİYET'E TEŞEKKÜR

    Mürsel Yıldızkaya (Polatlı Belediye Başkanı): Bilim merkezi ziyaretini duyduğumuzda tereddüt etmeden "evet" dedik. Polatlı Bilim Merkezi'nde memleketimizin diğer ucundan gelen öğrencileri ağırlamaktan çok mutlu oldum. Bugün Mardin'den çocuklarımızı Polatlı'ya getiren 24 Kasım 24 Hayal projesinin mimarı Hürriyet'e teşekkür ediyorum.

    24 KASIM 24 HAYAL JÜRİSİ

    Prof.Dr. Üstün Ergüder: Eğitim Reformu Girişimi (ERG) Yönetim Kurulu Başkanı

    İbrahim Betil: Toplum Gönülleri Vakfı (TOG) Mütevelli Heyet Üyesi, ÖRAV Yönetim Kurulu Üyesi

    Selman Behmuaras: Öğretmen Akademisi Vakfı (ÖRAV) Genel Müdürü

    Fikret Ercan: Hürriyet Yayın Direktörü Doğan Hızlan: Hürriyet Yayın Danışmanı

    Nuran Çakmakçı: Hürriyet Eğitim Müdürü

    ÖĞRENCİLER ANLATIYOR

    Meryem Pekacar: Okulumuzda da deneyler yapıyoruz ama imkanlar çok yeterli değil. Derslerde karşılaştığımız çizimlerin gerçeğini gördük.

    Emre Mağat: Polatlı'yı ve bilim merkezini çok sevdim. Bugünü asla unutmayacağım.

    Yıldıray Yıldırım: Bilim merkezi ve gökevi, gezinin en heyecanlı yeriydi. Gördüğümüz hiçbir şeyi unutmayacağız. İrem Şahin: Uçağa bindiğimde biraz heyecanlandım ama hemen geçti. Bugünüm hikaye gibiydi. Asla unutmayacağımız bir anı yaşadık.

    Hüseyin İşcan: Bize hiç unutamayacağımız bir gün yaşattınız. Bilim merkezinde yaptığımız deneyleri ve gökevinde izlediğimiz filmi herkese anlatacağım. Fatma Altunsay: Bir hafta önce derste aynalar konusunu işlemiştik. Burada hepimizi farklı farklı gösteren aynalarda kendimizi gördük. Keşke okulumuzda da böyle imkanlarımız olsa.

    Enes Büyükkaya: Daha önce hiç bilim merkezi görmemiştim. Derslerde işlediğimiz birçok konuyu tekrar etmiş olduk.

    Kaynak: Hürriyet / Güncel

    Hürriyet Polatlı Mardin Politika Güncel Haberler

    500

    Yorumlar (1)

    selim usta:

    Hürriyet tarihinin en güzel olayını yapmış bence

    0
    0
    yanıtYanıtla
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title