Haberler

Öğretmenlere 'Bağımlılıkla Mücadele? Eğitimi

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde düzenlenen 'Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı' kapsamında 500 öğretmene 'sağlıklı yaşama, madde, alkol, tütün ve teknoloji bağımlılığı' hakkında formatör eğitimi verildi.

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde düzenlenen ' Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı' kapsamında 500 öğretmene 'sağlıklı yaşama, madde, alkol, tütün ve teknoloji bağımlılığı' hakkında formatör eğitimi verildi.

Türkiye Yeşilay Cemiyeti ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle Alanya'nın Konaklı Mahallesi'ndeki Bera Otel'de ' Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı' düzenlendi. Eğitim programına katılan 500 formatör, daha sonra 20 bin 'uygulayıcı eğitici' yetiştirecek. Uygulayıcı eğiticiler ise 2014-2015 eğitim yılının 2'nci döneminden itibaren ülke genelinde öğrencilere bağımlılıkla mücadele eğitimi verecek. Program kapsamında 20 milyon öğrenciye ulaşılması hedefleniyor.

GÖNÜLLÜ ÖĞRETMENLER KATILDI

Yeşilay Genel Başkanı Prof. Dr. Muhammet İhsan Karaman, eğitim programının ülke tarihinde bağımlılık eğitimi alanında ilk kez gerçekleşen devrim niteliğinde bir proje olduğunu söyledi. Eğitimler sonunda 20 milyon öğrenciye ulaşılacağını belirten Prof. Dr. Karaman, Bağımlılık alanlarında farkındalık yaratmak için başlatılan proje kapsamında ilk adımı Milli Eğitim Bakanlığı ile ortak bir protokolle gerçekleştirmeye başladık. Önce İstanbul'da belli bir sayıda okul ve öğrenci üzerinde pilot eğitim yapıldı. Daha sonra 81 ildeki okullarımıza bu eğitimin verilmesi kararı alındı. Alanya'da 20 gündür gerçekleştirilen formatör eğitim programına gönüllü öğretmenlerimiz katıldı. Bağımlılık alanında eğitim alan öğretmenlerimiz daha sonra şehirlerine dönerek saha eğitimcilerini yetiştirecek. Nihayetinde saha eğitimcileri de okullarda öğrencilere bağımlılık eğitimini aktaracak dedi.

TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞI

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Doç. Dr. Mustafa Kemal Biçerli ise bakanlık olarak projenin içerisinde yer almaktan memnuniyet duyduklarını kaydetti. Ülkenin ancak aklı yerinde ve ayık kafalarla mesafe alabileceğine dikkati çeken Doç. Dr. Biçerli, Gençliğimizi her türlü kötü alışkanlıktan uzak tutmak adına bu faaliyetlere destek veriyoruz. Bu sadece öğrencilere yönelik bir proje değil. Türkiye'deki 980 halk eğitim merkezi aracılığıyla velilerimizi de bilgilendireceğiz. Proje sonunda ciddi bir farkındalık oluşturacağımızı düşünüyorum. Türkiye'nin istikbali adına da çok önemli bir iş yapıyoruz. Teknoloji bağımlılığı da çok ciddi bir sorun haline geldi. Gençler teknolojik cihazlardan 1-2 metre uzaklaştıklarında panik hali yaşıyor. Sofrada bir yandan yemek yiyip, bir yandan mesaj çeken gençler var. Teknolojiyi dozunda kullanmayı bilmek gerekiyor. Formatörlere bu konular da anlatılacak diye konuştu.

'Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı' salı günü sona erecek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Antalya Alanya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title