Haberler

Öğretmenlere Ailecek Sürgün

Güncelleme:

Atanma için 3 yıl şartının ardından MEB, aynı ilde bir araya gelemeyen karı-koca öğretmenleri boş kadronun olduğu en yakın orta bir şehirde bir araya getirmeyi planlıyor.

MEB, tayin için 1 yıllık şartı 3 yıla çıkarmasının ardından şimdide evli öğretmenler için yeni bir uygulama başlatıyor. Aileleri bir araya getirme adı altında duyrulan uygulamının adı "orta il" formülü.

AYNI İLDE BİR ARAYAGELEMEYENLER BAŞKA İLE GÖNDERİLECEK

Aynı ilde bir araya gelemeyen karı-koca öğretmenler boş kadronun olduğu en yakın orta bir ilde bir araya getirilecek Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), karı-koca öğretmenleri bir araya getirmek için "orta il" formülünü hayata geçiriyor. Aynı ilde bir araya gelemeyen karı-koca öğretmenler boş kadronun olduğu en yakın orta bir ilde bir araya getirilecek. Aynı uygulama il içinde ilçelerde de uygulanacak. Örneğin biri İstanbul'da diğeri Van'da olan öğretmen karı koca İstanbul'da buluşmak isterse, ancak bu ilde boş yer yoksa her ikisinin daha orta bir şehre ataması yapılacak. Öğretmen eşlerin her ikisi de İstanbul'a en yakın Edirne, Bursa, Tekirdağ ya da Balıkesir gibi illere tayin edilecek.

3 YIL ŞARTI GELİYOR

630 bin evli öğretmen kadrosunun bu yıl yüzde 98'inin tayini yapıldı. Ağustos ayından itibaren eşleri özel sektörde çalışan öğretmenlerin atanması için 3 yıl şartı aranacak. Öğretmen atamalarıyla ilgili bilgilendirme yapan MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu şu anda hiçbir ilde öğretmen doluluk oranının yüzde 80'in altında olmadığını açıkladı. (Kaynak:Sabah)

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

İstanbul Memur Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (17)

mehmet:

millet oy verdikçe öğretmeni eziyorlar. millet istiyor. Ey millet rahat yüzü görmeyesiniz. Evinize hep şehit haberi gelsin.

3
26
yanıtYanıtla
hassocan:

Çok çok doğru bir formül olmuş. Helal olsun .

4
16
yanıtYanıtla
...Mobil-ANDROID:

Öğretmenlerle uğraşmak kolay herhalde. Başka bir memur olsa hemen eylem yapar hükümete geri adım attırırdı. Ama sığır öğretmenlerimi doğuya sallasan Grönland'a sürsen gıkları çıkmaz. Yakışır sana bunlara hak Nabicim.

6
8
yanıtYanıtla
gergin:

Başka memurlar eylem yapabilir POLİS HARİÇ . ama su durum cok kötü . . burda cocuk gibi o memurluk kolay bu daha zor mevzu olacak haber degil bi kere. . . abim de ögretmen babam da. . . memurlara sırtını cevirdiler ögretmenlere özelliklere. . . bir ülkenin egitimi kötü eğitimcisi rahat degilse bizden bi cacık olmaz. . . rabbim memurların yardımcısı olsun (yalaka , torpilli , tsk keyfi yapanlar hariç)

10
2
yanıtYanıtla
Tuncay Hoca:

Diğer illerin de öğretmen ihtiyacı var. Zorunuza mı gitti. Ücretli öğretmenlik yapanlar ne yapsın?

7
4
yanıtYanıtla
KARA:

TORPİLİ OLMAYANA

7
3
yanıtYanıtla
meb memuru ):

türkiyede ücretli öğretmen azami 900 Tl( eğer ortalama 100 saat derse girerse) alırken kadrolu öğretmen ekdersle birlikte yaklaşık 3. 000 tl alıyor. ücretli gitmediği gün maaş yok, kadrolu tüm tatillerde maaş ve ekderslerini alır. bu karşılaştırma umarım yetiyor . . (

2
8
yanıtYanıtla
maviMobil-ANDROID:

çok kötü oldu bu. ne şartlarda calisirsa calissin esler hic bir zaman ayri kalmamali ister Bağkur ister ssk ister memur olsu... :(

8
1
yanıtYanıtla
ismailMobil-ANDROID:

serefmi,şerefsiz

4
2
yanıtYanıtla
öğretmenmobilWeb@haberler.com:

Bu siteye öğretmenlik için yazı yazanlara sesleniyorum. Emin olun öğretmenlik dışarıdan bakıldığı kadar kolay bir meslek değil. Uzaktan bakınca hepinize öyle gelebilir. Ama herşeyden önce elinizdeki malzeme insan ve hata kabul görülmez.

3
0
yanıtYanıtla
Tüm 17 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title