Haberler

Öğretmenler Öğrencileri Şekerle Karşıladı

Milli Eğitim Bakanlığı'nın "Uyum programı" çerçevesinde anasınıfları ve birinci sınıflar bugün ders başı yaptı.annelerinden ayrılmak istemediği görüldü.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın "Uyum programı" çerçevesinde anasınıfları ve birinci sınıflar bugün ders başı yaptı. Öğrenciler okulun ilk gününü oyun oynayarak geçirirken bazı miniklerin

annelerinden ayrılmak istemediği görüldü.

Mili Eğitim Bakanlığı tarafından okula yeni başlayacak öğrenciler için uygulanan "Uyum programı" çerçevesinde ana sınıfı ve ilköğretim 1. sınıf öğrencileri okula başladı. Bir hafta sürecek uyum programı çerçevesinde okula gidecek öğrenciler sabah saatlerinde velileriyle birlikte okullarına geldi.

Maltepe Kadir-Rezan Has İlköğretim Okulu öğrencileride sabah saatlerinde yapılan törenle okula başladı. Protokol koltuklarında Maltepe Kaymakamı Ahmet Okur ile birlikte minik öğrenciler oturdu. Törende saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Tören sonrasında sınıflarına alınan öğrencilerin bazıları çok mutlu olurken, bazıları velilerinin yanlarından ayrılmasını istemedi. Bazıları gözyaşlarına hakim olamadı. Mert Söğüt isimli minik, babası Ferhat Söğüt yanından ayrılınca oturduğu sırada gözyaşlarına boğuldu. Mert, sınıf öğretmeni ve kaymakam Ahmet Okur tarafından teselli edilmeye çalışıldı.

6 yaşındaki Mert'in daha önce okula gitmediğini söyleyen babası Ferhat Söğüt "Heyecanlandı galiba. Daha önce ana sınıfına gitmemişti. Onun için heyecanlandı. Aslında okuldan korkmuyor ama kalabalıktan dolayı heyecanlandı" şeklinde konuştu.

Bir başka öğrenci Onur da annesinin kendisini bırakmaması için gözyaşı döktü. Okul müdürü tarafından ders kitapları ile teselli edilmeye çalışılan

Onur, annesinin yanında kalmasıyla sakinleştirilebildi. Bir başka öğrenci ise kuzeniyle aynı sınıfta olmadığı için gözyaşı döktü. Annesi tarafından okulun bahçesine çıkarılan minik kız "Kuzenimle aynı sınıfta değilim. Onun için okula gitmek istemiyorum" diyerek gözyaşı döktü. Öğretmeni tarafından sakinleşmesi için okul bahçesine gönderilen minik kız annesi tarafından teselli edilmeye çalışıldı.

Öte yandan okula yeni başlayan miniklerin ilk günü oyun oynarak geçirdikleri görüldü. Okul bahçesinde sek sek oynayan öğrenciler keyifli dakikalar geçirdi. Sınıfa girdiklerinde kendilerini bekleyen kitaplarıyla ilgilenen öğrencilere öğretmenleri tarafından şeker ikram edildi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Okur Maltepe Söğüt Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title