Haberler

Öğretmenler "Duvarsız Eğitime" Alışıyor

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: -Çalıştaydan detaylar-Proje Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Elif Omca Çobanoğlu ile röportaj-perküsyon eğitmeni Turgay Başar ile röportaj Öğretmenler "Duvarsız Eğitime" alışıyor- OMÜ Bilimsel Araştırma Projesi kapsamında hazırlanan "Duvarsız Eğitim" Projesi çalışmalarında öğretmenlere dış mekanları eğitim ve öğretimde nasıl kullanabilecekleri konusunda eğitim veriliyor- Proje Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Çobanoğlu: - "Ülke genelinde 120 öğretmen, akademisyen ve sivil toplum örgütü temsilcisine eğitim veriyoruz" MEHMET KUMCAĞIZ - Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Bilimsel Araştırma Projesi kapsamında hazırlanan "Duvarsız Eğitim" Projesiyle, çevre ile teması azalan çocuklara eğitimin sadece sınıflarda değil, dış ortamlarda da verilebileceğini gösteren çalışma yapılıyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: -Çalıştaydan detaylar-Proje Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Elif Omca Çobanoğlu ile röportaj-perküsyon eğitmeni Turgay Başar ile röportaj Öğretmenler "Duvarsız Eğitime" alışıyor- OMÜ Bilimsel Araştırma Projesi kapsamında hazırlanan "Duvarsız Eğitim" Projesi çalışmalarında öğretmenlere dış mekanları eğitim ve öğretimde nasıl kullanabilecekleri konusunda eğitim veriliyor- Proje Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Çobanoğlu: - "Ülke genelinde 120 öğretmen, akademisyen ve sivil toplum örgütü temsilcisine eğitim veriyoruz" MEHMET KUMCAĞIZ - Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Bilimsel Araştırma Projesi kapsamında hazırlanan "Duvarsız Eğitim" Projesiyle, çevre ile teması azalan çocuklara eğitimin sadece sınıflarda değil, dış ortamlarda da verilebileceğini gösteren çalışma yapılıyor. Proje Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Elif Omca Çobanoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, projenin uluslararası bir çalışma olduğunu, İsveç Linköping Üniversitesi öğretim üyeleri Doç. Dr. Anders Szczepanski ve Dr. Eva Katting'in, öğretmenlere eğitim verdiğini söyledi.Duvarsız eğitim çalışmasının her yıl farklı şekilde yapıldığını anlatan Çobanoğlu, projeyle, çevre ile teması azalan çocuklara dış ortamlarda da eğıitim verilebileceğini göstermeyi amaçladıklarını ifade etti.Çobanoğlu, geçen yıl öğretmenlere sınıf dışında eğitim vermelerine karşın uygulamanın pedagojisini oturtamadıklarını aktardı. Çobanoğlu, bu yıl ise hem projenin pedagojisini konuşmak hem de nasıl yapılacağını örneklerle görmek istediklerini aktardı. Çobanoğlu, "Bu nedenle üç farklı grup olan sivil topum kuruluşları, akademisyenler ve asıl bunların uygulayıcısı olan öğretmenlerimizi yan yana getirmek istedik. Bu amaçla eğitimlerimize başladık. Okul dışında herhangi bir alanda eğitimler veriyoruz. Eğitimlerimizde duvar sınırlarını ortadan kaldırdık" dedi.Dünyanın bir çok ülkesinde sınıf içindeki eğitimin yetersiz kaldığı görüşünün tartışıldığını ve uygulamaların kapalı alanlar dışında da yapılmaya başlandığını anlatan Elif Omca Çobanoğlu, Türkiye'den 120 öğretmen, akademisyen ve sivil toplum temsilciyle eğitimlerini sürdürdüklerini belirtti.Duvarsız eğitime katılanlara vücut dilini ritm tutar gibi kullanmalarını öğreten perküsyon eğitmeni Turgay Başar, böylece kişilerin bedenlerini daha rahat hissetmelerini ve kullanmalarını amaçladıklarını belirtti. Başar, sınıf dışındaki eğitimin kalıcı ve anlaşılır olabilmesi için perküsyon bilgisinin öğrenilmesi gerektiğini ifade etti. "Duvarsız Eğitim" projesi çalışmaları kapsamında teorik ve uygulamalı eğitimlerin ardından üç günlük çalıştay düzenleneceği de belirtildi.

Kaynak: AA / Güncel

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Linköping İsveç Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title