Haberler

Öğretmenler Bursa'da da İş Bıraktı

Bursa'da öğretmenler ve görevden alınan okul müdürleri, Milli Eğitim Bakanlığı'nın bazı meslektaşlarının görevden alınması ve uygulanacak rotasyon çalışmalarını protesto etmek için Bursa'da da eylem düzenledi.

Bursa'da öğretmenler ve görevden alınan okul müdürleri, Milli Eğitim Bakanlığı'nın bazı meslektaşlarının görevden alınması ve uygulanacak rotasyon çalışmalarını protesto etmek için Bursa'da da eylem düzenledi. Sendikalarında destek verdiği protesto gösterisine katılan öğretmenler tepkilerini slogan atarak, halay çekerek dile getirdi.

Türk Eğitim-Sen, Eğitim-Sen ve Eğitim İş Sendikası tarafından yurt genelinde, okullardaki bazı müdürlerin görevden alınması ve uygulanması düşünülen rotasyon çalışmasını protesto etmek için düzenlediği 1 günlük iş bırakma eylemine Bursa'dan da destek geldi. Yaklaşık 3 bin öğretmenin katıldığı protesto gösternisi saat 12.30'da öğretmenlerin Şehreküstü Meydanı'nda toplanması ile başladı. Hazırladıkları, 'Bedeli ölüm bile olsa zalime boyun eğmeyin Hz. Ali', 'MEB, IŞİD'din mi kafa koparıyor', 'Çok şükür hırsız evladı değiliz' yazılı pankartları açan sendika üyeleri, 'Bu daha başlangıç mücadeleye devam', 'Gün gelecek devran dönecek', 'AKP halka hesap verecek' sloganları attı. Burada konuşma yapan Türk Eğitim Sen 2 No'lu Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu, ülke genelinde yaşanan tasfiye sürecinin Bursa'da devam ettiğini belirterek, buna izin vermeyeceklerini söyledi. Bursa eğitiminin hallaç pamuğu gibi olduğunu kaydeden Türkoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya'yı eleştirdi. Sarıkaya'nın fiilen bir milli eğitim müdürü olmadığını öne süren Türkoğlu, "Kukla olmayı bile beceremiyorsun. Emniyet müdürlüğüne, bizim Milli Eğitim Müdürlüğü binasına girmememiz için talimat verilmiş. Bize ait olan yere hakkımız olarak gireceğiz. Eğitimin sorunlarını balık halinde mi konuşacağız" dedi.

"ROTASYON ÇALIŞMASI TÜM ÖĞRETMENLERİ VURACAK"

Eğitim-Sen Bursa Başkanı Güney Özkılınç da, eyleme katılmamaları için öğretmenlerin tehdit edildiğini kaydederek, sadece atanan müdürler için değil, rotasyon çalışmaları ve özlük hakları içinde eylem yaptıklarını söyledi. Okullarda tüm öğretmenlerin aynı hakları ve ücreti aldığını ifade eden Özkılınç, "Rotasyon çalışmaları tüm öğretmenleri vuracak. Bursa'da 28 bin eğitim çalışanı var. 1400'ünü müdür yaptılar. Kalan eğitim çalışanlarının hepsi öğretmen odalarında, okulda aynı şartlarda çalışacak. Eğitimciler kazanılmış haklarının ellerinden alınacağına inanmıyor ama kazanılmış hak dik durulmaz, mücadele edilmezse geri alınır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından çekilen halaylardan sonra eylem sona erdi. Bu arada Bursa'ya gelen Arap turistlerinde eylem ilgisini çekti. Bazı turistlerin ellerinde telefonla görüntü almaları dikkat çekti. - Bursa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title