Haberler

Öğretmen Mehmet Ali Örkmez 5 Yıldır Kayıp

Güncelleme:

Eskişehir'in Mihalgazi ilçesinde 5 yıl önce ortadan kaybolan Fen Bilgisi öğretmeni 35 yaşındaki Mehmet Ali Örkmez, halen bulunamadı.

Eskişehir'in Mihalgazi İlçesi'nde 5 yıl önce ortadan kaybolan Fen Bilgisi öğretmeni 35 yaşındaki Mehmet Ali Örkmez, halen bulunamadı. Eğitim-Sen Şube Başkanı Serkan Demir, Mehmet Ali Örkmez'in akıbetinin aydınlatılmasını istedi.

Mihalgazi İlköğretim Okulu Fen Bilgisi öğretmeni Mehmet Ali Örkmez, aynı okulun öğretmenleri Ahmet Altay, Mustafa Derin, Abbas Kaplan ve Sinan Çektemir'le birlikte 15 Mart 2010 tarihinde akşam saatlerinde 26 SL 652 plakalı otomobille ilçeye bağlı Sakarıılıca Beldesi yakınlarına gitti. 5 öğretmen otomobil içerisinde bira içtikten sonra ilçe merkezine dönerken, araçlarının mıcıra kaptırmaları nedeniyle yolda kaza yaptı. Şarampole düşen otomobilde kazayı yara almadan atlatan öğretmenler yola çıkardıkları aynı araçla ilçeye döndü. Araçtaki öğretmenlerin ifadesine göre bekar olan öğretmen Mehmet Ali Örkmez otomobilden indi ve yürüyerek evine gideceğini söyledi.

Mehmet Ali Örkmez, ertesi gün sabah okula gelmeyince arkadaşları evine gitti. Kapıyı kimsenin açmaması üzerine öğretmenler durumu polise bildirdi. Polislerin çilingirle açtırdıkları Örkmez'in evinde kimsenin olmadığı belirlendi. Sakarya Nehri'ne düşmüş olabileceği ihtimaline karşı Jandarma, polis ve AKUT ekipleri arama çalışması yaptı ancak Örkmez bulunamadı.

MEHMET ALİ ÖRKMEZ'E NE OLDU BİLİYOR MUSUN?

Eğitim Sen Eskişehir Şubesi, üzerinde kayıp öğretmen Mehmet Ali Örkmez'in fotoğrafının yer aldığı, '5 yıldır kayıp öğretmen Mehmet Ali Örkmez'e ne oldu biliyor musun? Mehmet Ali Örkmez 15 Mart 2010'da öğretmen olarak görev yaptığı Eskişehir'in Mihalgazi ilçesinde kayboldu. Çelişkili ifadeler ve çeşitli iddialara rağmen, dosyaya önce gizlilik kararı getirildi, bir süre sonra da rafa kalktı ve biz Mehmet Ali Örkmez'e ne olduğunu hala bilmiyoruz. Davanın yeniden görülebilmesi için bilgisi olan herkesi bizimle irtibata geçmeye çağırıyoruz' yazılı afişler bastırdı. Afişlerin kentin değişik yerlerine asılacağı belirtildi.

DEMİR: BİR ARPA BOYU YOL ALINAMADI

Eğitim Sen Şube Başkanı Serkan Demir de düzenlediği basın toplantısında üyeleri olan kayıp öğretmen Mehmet Ali Örkmez'in akıbetinin aydınlatılmasını istedi. Demir şöyle dedi:

"Mehmet Ali Örkmez, 15 Mart 2010 tarihinden bu yana kayıp. İfadelere göre, arkadaşlarıyla gittiği piknik ile beraber Mehmet Ali Örkmez kayboldu ve kendisinden bir daha haber alınamadı. O günden bu yana Mehmet Ali Örkmez bir an olsun aklımızdan çıkmadı. Olayın ilk günlerinde, sendikamız ve ailenin yakın takibi ve kamuoyu baskısı ile bölgede aramalar yapılmasına rağmen soruşturma derinleştirilmedi. Olayın üzerinden 5 yıl geçti. Valiler, emniyet müdürleri değişti, bir arpa boyu yol alınamadı. Bizim için bu dosya hiçbir zaman kapanmadı ve kapanmayacak. Somut bir delil bulununcaya ve varsa sorumlular cezalandırılıncaya kadar olayın takipçisi olacağımızı bir kez daha kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz. Mehmet Ali Örkmez konusu hepimizin boynunun borcu olan bir meseledir. Mehmet Ali Örkmez'in akıbetini aydınlatmaya mecburuz. Bizler Mehmet Ali'nin arkadaşları, meslektaşları olarak soruşturmanın tekrar başlatılması için konu ile ilgili bilgisi veya tanıklığı olan kişilerin kamuoyuna açıklama yapmaya veya sendikamıza bilgi vermeye çağırıyoruz." - Eskişehir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Serkan Demir Mihalgazi Eskişehir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title